En grinig lite lätt bitter ellsehåeffare snackar om att gilla läget …:)

Ja jag erkänner, jag försöker var glad för alla dem som bara   r  a  s  a  r   i vikt så fort de lägger om kosten till LCHF. De som lite käckt utropar att jag smaskar bär och grädde till frukost och det minsann räcker att gör 70-90% rätt...men inom mig får jag jobba med mina mindre goda känslor.

 

Ja men vad kul.. verkligen... Grattis!!...:)
Ja men vad kul.. verkligen... Grattis!!....;)

Ja ja är en ärlig person.. häng mig för det 🙂 Det kan störa mig att det går så irriterande lätt för vissa. Värst var det när sambon la om kosten. Direkt blev han smal, trots att han fuskade hejdlöst. Motsvarande kosthållning hade fått mig att öka typ 20 kilo... MINST!!

Är det rättvist att jag får kämpa och plocka bort det mesta när jag ska gå ner i vikt, att minsta lilla avsteg från planen mosar det resultat jag uppnått, att ett avsteg för mig kan vara en tomat, vitkål eller nötter medan andra kan trycka i sig samma saker och  då.... r  a  s  a   i vikt?

Nej så klart det inte är det....det är absurt sjukt jävla orättvist men det hjälper inte ett enda dugg att önska sig en annan kropp. Hur satans irriterande det än må vara så är det den här kroppen jag fått. Vad ska jag göra?

Flytta?

Nej kära ni det är bara att gilla läget. Försöka lära känna sitt unika, fantastiska  alldeles egna själaslott. Vad behöver den för att gå ner i vikt, vad behöver just jag göra för att nå mina mål. Jag måste äta för mig inte för någon annan. Personligen brukar jag trösta mig med att om det blir svält kommer jag vara den människan som överlever längst och sen brukar jag berömma mina underbara överlevargener som trimmats till fulländning under år av svältdieter.

I'm a survivor  ...I'm goin'na make it  .....för  jag blir minsann fet på EN nöt 🙂

Okej fördelarna med att ha en kropp som inte r  a  s  a  r i vikt:

1.Du blir otroligt mycket mer påläst än alla andra som bara lyxlirar sig ner i vikt
2. Blir det svält klarar du dig i all evig tid
3.Man blir gladare över saker man får kämpa lite för att uppnå
4. Du gör mindre avsteg och risker då inte att få i dig en massa annat onyttigt och läskigt som är direkt skadligt för hälsan
5.  Du får jobba mycket mer mentalt och får ett starkare psyke
6. Du gör stora förändringar i ditt liv för att få bort stressorer som kan ligga i vägen för din viktminskning
7. Eftersom du inte är smal, måste du argumentera dubbelt så hårt för ditt val av kost. Vilket övar upp din argumentationsteknik till nya höjder.. ingen kommer vinna över dig igen.. aldrig någonsin 😉

Men andra ord kan din sega viktminskning ge dig ett helt nytt liv, psyke och syn på livet....:)

Ja men visst är det fantastiskt!

( ja och man får be överdrivet käcka och optimistiskt personer som försöker se allt positivt dra åt helvete)

Stora kramar till alla underbara som kämpar!!

// Johanna

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

17 thoughts on “En grinig lite lätt bitter ellsehåeffare snackar om att gilla läget …:)

 1. Profilbild

  Carina

  Underbart skrivet !! TACK ...... Nu ser jag på mig själv med nya ögon , De 7 fördelarna skall jag bära med mig ... Passar in till 100% .
  Det blir en underbar dag idag , trots ösregn o lite småkallt men ....
  sista dagen innan semestern !!
  Ha en underbar sommar !

  1. Johanna Lanner

   Tack fina Pia!!! Visst är det tråkigt att inte få resultaten man vill ha men ändå kör man på med sin LCHF för att man VET att det är enda vägen. Ja och så pluggar man på allt man hittar och förändrar sitt liv. Troligtvis kommer vi sluta som smala, lyckliga och harmoniska på kuppen oxå :))

 2. Profilbild

  Carina

  Så skönt läsa de du skriver...jag ÄR inte ensam....har hållt på med LCHF sedan nyår och har gått ner några kilon fast de e skit segt....min sambo rasde tio kilo direkt mer eller mindre....nu har jag gett upp och börjat äta som innan fast skär ner på godis och fikabröd och har äntligen börjat gå ner i vikt....=)

 3. Profilbild

  J

  Skönt att höra att det finns fler! Det här var precis det stöd jag behövde efter gårdagens med "tio kilo ner på nolltid", när jag själv gått ner sex kilo på sex månader och nu seeeegar mig fast på samma ställe och inte har några större förhoppningar om vidare nedgång.

 4. Profilbild

  Eveline

  Underbart! Att det finns fler än jag som äter lchf enl konstens alla regler och ändå inte går ner ett juta! och inte blir smalare runt midjan, el låren, el höfterna...
  Nu ska jag leva superstrikt lchf och även räkna kcal så får vi se om det hjälper.
  Tack Johanna för ett bra/roligt inlägg!

  1. Johanna Lanner

   Tack 😉 Ja det är jobbigt att gör allt "rätt" men ändå inte få resultat. Kill your darlings är min metod. Det vill säga ta bort allt som känns jobbigt att ta bort som du känner att du kommer sakna. Jag har en egen mycket flummig teori om att det är saker som kan skapa sug hos mig. I mitt fall är det grädde, nötter och vitkål. Kaloriräkning har jag djupt utvecklad allergi mot eftersom jag har varit kalorislav sedan tio års ålder och bestämt mig för att aldrig mer ge mig in i den karusellen igen. Lyssna på kroppen och lycka till! Du kommer fixa det!

 5. Profilbild

  Eva

  Tack för det här inlägget! Det finns alltså fler än jag. Jag gick ner 30 kg utan större problem under första året, sen tog det tvärstopp och jag har stampat på samma fläck i ett år nu och har tyvärr väldigt många kilon kvar.... Är inte ens halvägs än. Skall ta nya ordentliga krafttag till semestern.

  1. Johanna Lanner

   30 kilo är fantastiskt!! Grattis! Tyvärr drar kroppen gärna i handbromsen efter stor viktminskning. Själv gör jag så att jag tar min viktminskning i lite tuffare perioder däremellan äter jag vanlig LCHF. Lycka till!! Jag hoppas att du fått andra hälsovinster även om vågen stått still.

 6. Profilbild

  Catta

  Åh så jag känner igen mig, härligt att se att det finns fler!! Jag har minskat 8 kg på 8 månader, så 1 kg/månad medans man läser om andra som gått ner 25 kg under samma tid, känner bara Grr men grattar och ler 🙂 TACK!

Kommentera