Tjock men fräsch!

Här i brödlandet Frankrike är det nu försommar, och folk svassar omkring i tunna klänningar med blommor på. Alla är smala (tycker jag) och alla dricker öl och vin, och äter glass och bakverk. Det är banne mig ett bevis på att ingen rättvisa existerar i tillvaron.

Dock kan man ju göra det bästa av situationen! Vilket är att tänka på hur pruttiga de där smalisarna måste vara i magen, och hur fräsch man själv är!! 🙂

För mig har det alltid varit så att jag börjar på en diet och orkar hålla på med den i några veckor, sedan tröttnar jag och låter det rinna ut i sanden. Riktigt så illa har det inte varit med LCHF, jag har INTE börjat äta kolhydrater. Men jag står helt stilla i vikt, och det är handflatemetoden som jag har varit för vårdslös med de senaste veckorna.  Så himla klassiskt... efter en tid med vilken diet som helst har nyhetens behag tagit slut och man måste börja kämpa!

Om jag jämför vecka 5 med nu (vecka 11) med LCHF så har det inte hänt nånting.

Vikten: 92.2 kg

Midjemåttet: 105 cm

Jag ser ett par olika anledningar till detta. Dels att jag inte varit så noga med mängderna, som sagt, handflatemetoden har varit gällande vid måltiderna, men jag har ätit mellan måltider, företrädesvis nötter samt kaffe med mjölk. Sedan är det vinet... vitt vin förekom en hel del under Sverige-vistelsen och även veckan efter när vi hade mina svärföräldrar här på besök.

Dessutom dras jag med en kronisk infektion i luftvägarna så ofta är jag väldigt trött, matt och hängig och då blir det ingen motion. Jag försöker promenera med barnvagnen 2-3 ggr per dag, men som sagt de har inte blivit av ordentligt på sistone. Ännu mindre någon riktig träning, som jag verkligen börjar längta efter nu.

De senaste dagarna har jag försökt åtgärda lite grejer för att få vikten att gå neråt igen. Nu har jag börjat med kokosfett i kaffet och dragit ner på mjölken. Döm om min förvåning – det är ju gott! Kaffe och kokos gifter sig, som man säger när det ska låta fint, och jag ser ingen skilsmässa i faggorna heller så länge jag kan få tag på bra kokosfett som inte har för stark smak. Nu kör jag med Kung Markattas kokosolja, som har en mild smak och bra konsistens. Den är dessutom ekologisk och fair trade-märkt.

Jag struntar i nötter, har jag bestämt. Mycket av det där ätandet mellan måltider handlar om psykologi för mig. Att inse och tro på att jag inte behöver det där extra. Jag ska aktivera mig och söka mina kickar på andra sätt. Jag vill vara frisk och leva länge, och även om det inte syns på vågen nu så kommer det att göra det på lång sikt.  SÅ DET SÅ!

Kämpa på med allt vad ni står i, LCHF-vänner!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Tjock men fräsch!

  1. Profilbild

    Och jag är ju inte färdig med dig än Jennifer 😉 vi ska nog få igång din viktminskning! Men du har väldigt bra reflektioner själv tycker jag. Heja heja! För trots att vi inte räknar kalorier (iaf inte annat än i undantagsfall) så gäller det ju att du inte äter mer än du gör av med. Äter du mellan måltiderna är det lättare att överäta, alltså får du lättare i dig mer energi än du behöver - håller du med? Kram!

Kommentera