Tiden mellan hägg och syren

Plötsligt händer allt på en gång, gullvivorna slår ut, liljekonvaljerna är på god väg, vinbären håller på att sätta kart, äppelträden blommar, man får börja jaga maskrosor och kirskål, måla staket, plantera och gräsmattan ska klippas för 3:e gången redan – ett himla kaos är det.

Förra veckan började häggen blomma och nu är det bara några dagar kvar till alla knoppar på syrenerna slår ut och man kan gå och snusa på dem utmed tomgränserna.

Det är den skiraste grönska och den allra vackraste tiden på året och mitt i allt detta vackra så ska vi jobba som galningar för att hinna klart inför semestern, engagera oss i utflykter med skolan, turneringar och avslutningar med barnens lagsporter, hinna grilla med vänner, hinna sola så man får lite färg på sina bleka vinterben, planera semestern och vad som behöver åtgärdas på huset i sommar  och så är man trött, trött, trött av allt pollen som blåser omkring.

För några år sen när det var lite väl rörigt i mitt liv, då lovade jag mig själv att någon gång framöver då ska jag ta mer ledigt den här underbara tiden mellan hägg och syren. I år har den möjligheten kommit. Jag har släppt en stor arbetsuppgift som tog så mycket av min tid och kan gå istället för att springa till tåget på morgonen, sova lite mer, ta mig tid att titta förundrat när koltrasten stannar upp på gräsmattan, lyssnar, lägger örat mot marken och plötsligt hör en mask som han hackar upp ur gräset. (hur sjutton låter en mask…??), försöka se på naturens växlingar med ”barnögon” och förundras över allt som sker. Jag lyfte på en presenning som skulle ha ihjäl lite ogräs och därunder sitter en stor groda och tittar yrvaket på mig. Kanske jag skulle ha pussat på den..!? Man vet aldrig var det finns någon ledig prins!

Och vet du vad som händer när man saktar ner och njuter mer, jo hjärnan blir mer kreativ, det bubblar upp nya idéer hur jag ska jobba framöver, jag hittar lösningar på problem och jag känner mig så ofta glad. Det är inte i ständig kamp som vi utvecklar våra företag och våra liv, vi måste ta ett steg tillbaka och bara vara också, låta hjärnan vila och bara låta sig förföras av allt vackert. När du kommer mer i balans då kommer du också dra till dig nya möjligheter som passar ihop med ditt nya jag. Och även om du inte kan styra över din tid så som du skulle vilja, så passa på de små stunderna och stanna upp och njut av allt vackert omkring dig. Sverige är unikt just nu!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera