Tack för min vecka här hos Kostrådgivarna!

Idag är det söndag och min sista dag här som gästbloggare. Hoppas att ni har haft en lika trevlig vecka som jag har haft, hittat något recept ni tycker om och fått er något till livs. Vill ni så kan ni träffa mig varje dag på min blogg - http://www.annikarogneby.se/blogg.  Har ni frågor kring bakning, är sugna på nya recept (både bakning och mat), vill få tips eller läsa om LCHF så är ni välkomna. Jag delar gärna med mig av mina tankar kring kost och vill inspirera andra till både matlagning och bakning. Där emellan så skämtar jag en del, delar med mig med glimtar från min vardag och snackar lite skit 🙂

Jag vill tacka för mig och slutligen ge er en riktigt god söndagskaka att samla familjen kring. Kardemummakaka från min första bok Bakglädje med LCHF. Jag vill önska dig all bakglädje!

Kardemummakaka

Antal
12 – 14 bitar

Ingredienser
3 ägg
1,5 dl sukrin
0,75 dl Bake Pro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
100 g smält smör
1 dl hett vatten

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg och sukrin pösigt

3. Tillsätt mjölet blandat med Bake Pro, bakpulvret och kardemumman

4. Blanda smör och det varma vattnet. Häll ner i smeten

5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (1 1/2 liter)

6. Grädda mitt i ugnen, ca 45 minuter

Använd gärna silikonform när du bakar kakan för enklare "urtagning". Om du inte har en silikonform så kan du antingen bröa formen med pofiber eller lägga bakplåtspapper i formen som du smörar fast. Då släpper den lättare. Lycka till!

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Baka kakor, RECEPT * LIVETS LYX * den av .
Profilbild

Om Annika Rogneby

För 10 år sedan började Annika äta lågkolhydratskost och eftersom hon alltid älskat att baka blev det ett experimenterande som 2010 resulterade i boken ”Bakglädje med LCHF – baka utan socker och mjöl” ut. Den är unik då det är den första boken som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. I dagarna kommer Annikas tredje bok, på temat Bakglädje, ut. I boken "Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl" bjuder hon på bakat men även en hel del fredagsmys med snacks, tilltugg och aptitretare. Hon fortsätter med lchf-riktiga, gluten- och sockerfria recept.

2 thoughts on “Tack för min vecka här hos Kostrådgivarna!

 1. Profilbild

  Jenny

  Hej,

  Jag är allergisk emot mandel så jag undrar vad jag skulle kunna ersätta den med (finns ju i många LCHF-recept)? Malda solrosfrön? cocosmjöl? annat mjöl (ej soja- är allegrisk emot det med)? Malda frön blandat med Fibrex (eller vad det nu heter)? Skulle bli glad för tips till söta alternativt salta (typ pajdeg/matpaj) recept!

 2. Profilbild

  Hej Jenny
  Det finns inget facit tyvärr så det går inte att säga att du kan byta ut en dl mandelmjöl mot 1 dl kokosnötsmjöl. Däremot kan man säga att kokosnötsmjöl går bra att använda men då skulle jag baka recept som från början är framtagna med det mjölet. I några av mina recept (speciellt i boken Bakglädje med LCHF) så bakar jag bara med fiberhusk och det kan du till mycket (pannkakor t ex). Här har du ett sött recept med bara fiberhusk ifall du vill prova att baka med det -http://annikarogneby.se/portfolio/recept-3/
  Så jag skulle säga fiberhusk och kokosnötsmjöl. Sen funkar även fibrex och pofiber men då tycker jag att det ska blandas med annat mjölaktigt som t ex kokosnötsmjöl.

  Lycka till/Annika

Kommentera