Sjukanmälan


Mina vänner! Italien var fantastiskt om än lite kallare än vad jag hade förväntat mig. En massa fina upplevelser och god mat. Nu har jag dock drabbats av någon magåkomma så jag får återkomma med en utförligare rapport när läget är mer stabilt. Jag hoppas just nu mest på att det inte är salmonella. Ägg i all ära men det har ju blivit en del i det egna köket, och det är där de frodas bland annat. Nu kryper jag tillbaka till sängen!

Vi fotade lite till nya boken, bland annat denna tomat- och mozarellasallad med lite gröna och röda blad, färsk lök, olivolja, salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Sjukanmälan

 1. Profilbild

  Ti

  Värt att tänka på när man handskas med ägg utanför Sverige: Sverige är ett av få (kanske enda?) länder där man har så hårda regler vad gäller salmonella bland värphons. I de flesta andra länder ses det närmast som naturligt att höns får salmonella, i stället är det konsumenten som uppmanas att noga tvätta äggen och händerna - ett råd som ofta förekommer i t.ex. amerikanska recept.

  1. Profilbild

   Tack för det värdefulla tipset! Till nästa gång ska jag tänka på det ... 😉
   För det är man ju inte alls van vid att behöva göra här i Sverige.

   Nu tror jag inte att jag drabbades av salmonella eftersom jag är så gott som återställd nu. Det borde jag antagligen inte ha varit om det gällde något så allvarligt som salmonella.

   Tack än en gång!

Kommentera