Mallorca – tur och retur!

För snart två år sedan gjorde jag det som många drömmer – och fasar för, nämligen att hoppa av ett fullständigt normalt liv med hus, hem, make och arbete för en mycket osäker tillvaro för ett nytt liv på Mallorca.

Kanske så här i efterhand inte det smartaste valet om man är väl fyllda 50 år och har ett tryggt jobb som kostrådgivare och terapeut med egen mottagning i Stockholm.

Under 1,5 år drev jag ett litet idylliskt  B&B åt en väninna i vackra Puerto Andraitx på den sydvästra delen av Mallorca.

Det hann dessutom bli inte mindre än tre kokböcker härnere under tiden.

Är du nyfiken på hur jag hade det så kika gärna i ”LCHF för tjejer”, ”Aldrig mera banta” och ”Naughty forties and fab fifties” – de underbara och fantastiska åren mellan 40 och 50

Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag tillbaka i Sverige sedan ett par månader, men kommer alltid ha en fot på varje ställe.

Jag tror att det kan vara nyttigt att förlora fotfästet någon gång i livet. När jag nu ser tillbaka på mina senast år så är det med stor värme och glädje. Det var inte roligt hela tiden. Att bryta upp från ett lång förhållande är inte enkelt eller roligt, men lärorikt.

Man lär sig väldigt mycket om sig själv. Och vad som är viktigt i livet. Och hur litet man egentligen behöver.

Det och mycket mer ska min vecka här på Kostrådgivarna handla om närmaste veckan.

Följ mig gärna och tyck, tänk och ställ frågor!

Cathrine – som inte kan låta bli att dela med mig av min arbetsmiljö, kontor och utsikt just nu

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips den av .
Profilbild

Om Cathrine Schück

Cathrine Schück, kock, matskribent, kostrådgivare och samtalsterapeut inom kost och hälsa. Finns till vardags på egen mottagning i Stockholm och nås lättast på www.schuck.se Just nu på Mallorca för att göra en ny bok tillsammans med kollegan Maria Helander, som ska handla om Mindfull eating – att äta med eftertanke.

One thought on “Mallorca – tur och retur!

  1. Profilbild

    Anette G

    Det ska bli spännade att följa dina berättelser under veckan. Modigt och starkt gjort av dig, att bryta upp och förändra. Förstår att det varit en total mix av känslor.

Kommentera