Livspusslet

Hur får man ihop livspusslet? Det finns säkerligen lika många vittnesbörd som det finns människor. Och en mängd olika sätt som fungerar olika bra beroende på familjens sammansättning. Men att ta upp det och planera tillsammans är värdefullt och ett viktigt verktyg.

Den åttonde principen är – Att planera med familjen. Om barnen är tillräckligt stora kan du göra det till en tävling att leta efter livsmedel som är så äkta och rena som möjligt. För många E-nummer är inte okej, ord som inte går att uttala är inte okej. Du och din partner behöver kanske också fatta ett beslut kring vad ni ska prioritera i framtiden. Naturligt äkta och ren mat är tyvärr något dyrare än lågprismaten som ni kanske vant er hushållskassa med. Andra delar i er konsumtion får stryka på foten till förmån för bättre råvaror. Men är det en förlust? Ni investerar ju i er själva och era barn.

Den nionde principen är  - Ensam är inte stark. Jag behöver ta kontakt med människor som är som jag, beroendepersoner som håller sig på rätt sida gränsen. Det finns flera forum, bloggar, föreningar och nätverk med fokus på alla former av beroenden och på ekologiskt och närodlade livsmedel. Se lista på vittbegar.se samt princip 10 som kommer imorgon.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera