If LCHF did sekter it would probably be the best sekt in the world.. :)

Som den enorma peoplepleaser jag är kan jag ju inte inte annat än att vara till lags. Jag menar får jag höra att jag är med i en sekt, då är jag väl det. Men att en sekt bara skulle handla om att äta nyttigt mat kan ju kännas lite fattigt. Ja har pluggat på om sekter och jag tror att vi måste jobba liiite hårdare på det. Jag tänkte så här jag gör en grovskiss på sektregler och upplägg. Självklart skall den endast ses som ett förslag.

Som medlem i den hjärntvättade skaran av fettätare finns det en del förhållningsregler, ritualer och hierarki som kan var bra att känna till. Ja jag skulle kalla det en nödvändighet och själva grunden i det som vi kan kalla Fettologism.

With love from Lanner
With love from Lanner:)

Ledarskap:
Men innan vi börjar vill jag bara påpeka att en sekt behöver en smått galen och vansinnigt karismatisk ledare för att kunna ta sekten till nya höjder… jag tycker inte riktigt att vi är där.. de som är i toppen är tyvärr alldeles för balanserade. Känner någon till en riktig knäppgök villig att leda det matälskande folket… tala ut :)

Ditt personliga sektnamn
Jag tycker personligen att speciella sektnamn skulle höja ribban något. Vi skulle kunna heta saker som Lilla lammkött, Viskande kålen, Fräsande smöret, glittrande ister eller varför inte Gräddiga såsen. Bara hugg en receptbok och börja skapa dig ett eget namn.

Språk
Ett eget språk är ju obligatoriskt kan jag tycka. Endast en äkta sektmedlem kan förstå utryck som en skvätt, tills du blir mätt, nöjd och pigg.

Ritualer dagliga
De dagliga ritualerna är bland annat att räcka ut tungan åt blandgodiset, läsken, kakorna eller bullarna. På så sätt kommer man med lätthet finna andra sektmedlemmar i affären. Ett härligt sätt att knyta nya kontakter kan till och med kanske leda till ett och annat receptbyte.

Ritualer
Den sista varje månad är det offerdags. Det går till på följande sätt, naken skall sektmedlemmen smörja in sig i smör eller kokosfett, offra en helig blomkål och humma fem gånger ”giv mig mitt dagliga smör”. Genomförs denna ritual inte korrekt kan man drabbas av att ens mataffär sinar på smör...oh du förfärliga tanke.

De otroende
Icke medlemmar skall behandlas med största respekt. Det är inte omöjligt att det kan bli en  ny sektsyster eller sektbror. De otroende skall bjudas på så god mat att ber om inträde i sekten på sin bara knän...vägen till framgång går alltid genom magen... att banka folk i huvudet har aldrig funkat och kommer inte funka här heller:)

Att upptas i den heliga sekten.
Självklart borde det vara en invigningsrit.
Uttrycket att bad i fett skulle kunna användas här.Innan fullvärdigt sektmedlemskap skall de 10 budorde sitta som en smäck :)

Fettologernas 10 budord

1.       Du skall äta god, naturlig mat så som kött, fisk, skaldjur, ägg, ost, cremefraise, grädde, smör, kokosfett, nötter , bär och ovanjord grönsaker.

2.      Du skall icke äta onaturlig mat så som margariner, godis, kakor, läsk, tillsatser, sötningsmedel, hel och halvfabrikat.

3.      Du skall välja ekologiskt och närproducerat före andra alternativ på så vis är du snäll både mot djuren, naturen och dig själv

4.      Du skall lära känna din kropp och dina förutsättningar

5.      Du ska lyssna på din kropps signaler och lära dig känna skillnad på hunger och sug

6.      Du skall sätta upp mål och följa dina drömmar

7.      Du skall förstå, inse och känna att du är värd att lyckas och värd att må bra

8.      Dela gärna med dig av dina kunskaper och dina erfarenheter utan att för den skull tvinga dig på människor

9.      Du skall tänka själv

10.  Du skall vara snäll mot dig själv, vistas ute i naturen och omge dig med människor som får dig att må bra.

 

Ja nu tycker jag ändå att det börjar likna nått :) Vi har på detta vis tagit oss en bit närmare den sekt vi vill vara. Inte bara den bästa sekten i världen utan kanske även den godaste

Ja men f´lååååt jag kunde inte låta bli…. :) :) :)

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

16 thoughts on “If LCHF did sekter it would probably be the best sekt in the world.. :)

  1. Profilbild

    Maggan A

    Jag tycker absolut vi borde "upphöja" LCHF till religion. På det viset kan vi kräva att våra barn får den kosten i skolan och att den kan erbjudas som alternativ på sjukhus och äldreboenden.

Kommentera