Härliga fredag!

Hej allesammans! Fredag idag, härligt! Snart helg och tid för rekreation, mys med familj och/eller vänner. Jag gillar att äta långa lugna helgfrukostar tillsammans med familjen.... ja i alla fall innan vår dotter Juli 10 månader kom in i våra liv. Nu är det allt annat än lugna och långa frukostar men det kommer väl tillbaka om sådär en 10 år ;-).

För er som kan sitta ner och njuta av en härlig helgfrukost så vill jag dela med mig av mitt recept på frallor. Receptet är hämtat från min nya bok "Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl".

Ett tips för er som är känsliga för salt - minska till en 1/2 tsk istället. Annars blir det för mycket av det goda 🙂

Frallor

Ingredienser
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
0,5 dl krossat linfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 krm brödkrydda

Kan toppas med sesamfrön

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg fluffigt.
3. Tillsätt vispgrädden och rör om.
4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner. Rör samman till en smet/deg.
5. Låt smeten stå några minuter för att svälla.
6. Klicka med hjälp av en sked ut smeten på en pappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 minuter.

Imorgon är det lördag och jag vill så gärna att ni ska njuta ännu mer av en härlig frukost. Därför tänkte jag dela med mig av tre smoothiesrecept. Nu har ni snart allt ni behöver för en lyckad frukost 😀

Trevlig helg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Baka bröd, Frukost den av .
Profilbild

Om Annika Rogneby

För 10 år sedan började Annika äta lågkolhydratskost och eftersom hon alltid älskat att baka blev det ett experimenterande som 2010 resulterade i boken ”Bakglädje med LCHF – baka utan socker och mjöl” ut. Den är unik då det är den första boken som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. I dagarna kommer Annikas tredje bok, på temat Bakglädje, ut. I boken "Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl" bjuder hon på bakat men även en hel del fredagsmys med snacks, tilltugg och aptitretare. Hon fortsätter med lchf-riktiga, gluten- och sockerfria recept.

One thought on “Härliga fredag!

  1. Pingback:

Kommentera