Förberedd!

När skammen över att jag har beroendesjukdomen väl släppte öppnades en helt ny värd. Jag behövde inte ljuga, gömma och smyga längre. Det beteende som jag haft som aktivt beroende, följde till en början med mig in i abstinensen (när jag inte knarkade socker längre). Jag skämdes över att berätta att jag inte kunde äta kolhydrater, eftersom jag skämdes över sjukdomen. Men jag behöver inte skämmas, enligt tredje principen. Idag kan jag gå med huvudet högt. Jag är beroendesjuk – men i tillfrisknande. Jag har kapitulerat inför sjukdomen och använder dagligen verktyg i min vandring framåt.

Den sjätte principen handlar om förberedelse. Den sjätte principen är - Jag är alltid förberedd. Om jag är bortbjuden, frågar jag vad värden/värdinnan tänker servera. Det går alltid att justera menyn så att även jag kan äta och dricka. För att de ska ta mig på allvar gäller det att jag lever enligt princip 2, att jag har berättat sanningen för dem. Då kommer de med stor säkerhet att respektera mig och göra de justeringar eller tillägg som krävs. Om jag ska äta på restaurang, kontrollerar jag menyn i förväg och föreslår mitt sällskap en annan restaurang om jag inte får ihop en lämplig meny. Att vara väl förberedd tar något längre tid i anspråk än om jag chansar på att det ska ordna sig. Men jag förebygger och förhindrar att hamna i omöjliga och svåra situationer, vilket är värt så mycket mer.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Förberedd!

  1. Profilbild

    Margaretha

    Gud vad bra detta var jag fick en aha upplevelse när jag läser. Jag kan inte fuska en enda gång. Gjorde en rabarberrätt med sötix har fortfarande sug efter socker en hel vecka.

Kommentera