Utlottning!

Den här veckan har ju Bitten Jonsson gästbloggat hos oss. Bitten som kanske är den i Sverige som kan mest om sockerberoende.

Nu kan du vinna hennes bok SOCKERBOMBEN! För att delta i tävlingen skriver du i kommentaren nedan varför just du borde vinna boken. Vi tar de bästa motiveringarna och lottar ut en vinnare bland er, på söndag (22/4). Du kan lämna ett påhittat namn i kommentarerna (om du vill vara anonym) men mejlen måste vara äkta men den är det bara jag, Pia Nyberg, som ser.

Lycka till!

Läs alla hennes inlägg på vår sida genom att klicka här. Kom till hennes egen hemsida genom att klicka här.

Så här beskriver ADLIBRIS boken:

Våra kroppar och hjärnor reagerar på socker. Men på olika sätt och vi tål sockerchockerna olika bra. Somliga får humörsvängningar och sömnproblem, andra blir sugna på substanser som stimulerar på liknande sätt, som alkohol och nikotin.

Sockerbomben är en praktisk och lösningsfokuserad handbok i att bli fri från sitt sockerberoende. Sedan boken gavs ut för första gången 2004 har tusentals människor fått hjälp och stöd i att ändra sin livsstil. Denna andra reviderade upplaga är uppdaterad med den allra senaste beroendeforskningen.

Ur innehållet:

Testa din egen sockerkänslighet

Hitta det dolda sockret i maten

Fallbeskrivningar där var och en kan känna igen sig.

Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon driver Bitten Jonsson Center och föreläser regelbundet i Sverige och USA.

Pia Nordström är medicinjournalist på tidningen Expressen.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips, Tävling den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

32 thoughts on “Utlottning!

 1. Profilbild

  Eva

  Om jag vinner boken hoppas jag få mer kunskap om varför jag äter stora mängder godis, glass, kakor, bullar och mackor (när ingen ser) trots att jag är proppmätt och egentligen bara vill gråta.

 2. Profilbild

  Angel

  Jag jobbar som sjuksköterska på en vårdavdelning och dagarna är kantade av stress.. När jag är ledig så äter jag LCHF utan problem men på jobbet så är det så otroligt lätt att bara stoppa in en kaka i munnen för att man tror man ska få lite extra energi.. Så pågår det varje dag så mitt LCHF blir förstört dagligen.. Jag är sockerberoende och det gör mig så otroligt förbannad och frustrerad för såna dagar går jag hem tröttare och med en mage i uppror.. Jag vill bli fri från slaveriet under socker!!

 3. Profilbild

  Ninni

  Min dotter har det väldigt svårt och kämpigt då hon misstänker att hon är sockerberoende och jag är övertygad om att denna bok skulle kunna vara henne till stor hjälp då den verkar innehålla allt hon kan tänkas behöva veta om ämnet så darför vill jag väldigt gärna vinna denna bok.

  Kram och Kärlek!

  Lena

 4. Profilbild

  Caritha

  Jag har ganska nyligen insett att jag har ett svårt sockerberoende som jag kämpar varje dag för att övervinna. Genom att äta lchf har jag kommit en bit på vägen mot ett tillfrisknande, men jag behöver all hjälp jag kan få och Sockerbomben skulle verkligen vara det verktyg som jag behöver för att bli helt sockerfri.

 5. Profilbild

  Sandra W

  JAg skulle verkligen vilja vinna boken för som det är just nu dyker jag ner i dotterns godispåse utan att ens tänka efter. Helt plötsligt har jag bara ätit upp allt.

 6. Profilbild

  Annika

  Jag skulle vilja använda boken som ytterligare verktyg i min livsresa. Har ätit lchf i nästan ett år, och mår så otroligt bra på det! Jag misstänker starkt att jag har ett sockerberoende, då jag får ett enormt sug vid minsta lilla snedsteg, och får rejäla, fysiska reaktioner. Det låter som om den här boken är skriven för mig!

 7. Profilbild

  Jennifer

  Jag vill hemskt gärna vinna boken! Är ju alldeles nykläckt LCHF-are som också just har fått upp ögonen för att jag är sockerberoende. Det känns kaotiskt och överväldigande, och vad kan vara bättre än en bok av någon som faktiskt VET och har erfarenhet? Jag önskar mig hennes ledning och råd, och jag tar chansen att kommentera här så kanske lyckan slår in! 🙂

 8. Profilbild

  hajeem

  Jag tycker att jag borde få boken eftersom jag har varit sockerberoende i nåstan hela mitt liv. Jag har precis fyllt 60 år och började med LCHF och tappade vikt utan någon som helst problem. Nu jag har ´conquered the beast´ vill jag gärna veta varför socker höll mig i sin järngrepp för så länge och om ´the beast´ ligger och väntar tills jag glömmer att den fanns och gör mig beroende igen!

 9. Profilbild

  Pia Colan

  Surprise, surprise Pia Colan - du är sockerberoende. Ja, en hemsk upptäckt! Men så sant. Kan man bikta sig mer än så som kostrådgivare med inriktning LCHF?
  Bara smaka lite......ingen ser ju...Jag kanske borde både läsa boken inte bara en gång - därför behöver jag äga en sådan. Den ska ENSAM få ligga på nattduksbordet. ENSAM i min väska. ENSAM med mig i min ateljé...........Och jag ska PRAKTISERA!!! Jag lovar. Inte dig utan mig.

 10. Profilbild

  Eva

  Jag skulle gärna vilja vinna den boken! Har varit överviktig sen den dagen jag föddes för 44 år sen och har genom åren provat alla dieter som finns med resultatet att jag bara har ökat i vikt. Har alltid fått höra kommentarer om min vikt och dåliga karaktär. Började med LCHF förra året och för första gången känns det som om jag har hittat hem. Fast jag mår otroligt bra av LCHF så trillar man ändå dit ibland, jag skulle vilja lära mig mer om just sockerberoende, något som jag absolut har. Har däremot aldrig varit en godisråtta utan kolhydratrik mat har alltid varit min stora last. Det räcker tyvärr med ett par potatisar så triggas allt igång och man känner sig som att man är tillbaka på ruta ett igen.

 11. Profilbild

  Jag vill vinna! jag köpte boken för några år sen men har lånat ut den många gånger och kommer inte ihåg vem som lånade den sist men jag har inte fått tillbaka den. Saknar den och vill läsa den igen.

 12. Profilbild

  Eva

  Sockerberoende?? JAG?? Håller precis på med avgiftning från påskhelgen.. så boken hade varit ett fint tillskott så man kanske inte åker dit nästa storhelg 🙂 utan känner igen signalerna innan skålen är tom samt det hade varit kul å vinna en sån fin bok.

 13. Profilbild

  Nikolina

  Hej! Mitt sockerberoende har gått så långt att jag äter sopor. Haha, förlåt om jag äcklar er, jag äcklar mig själv! Men mitt sockerberoende har gått så sjukt långt! I påsk bakade jag cupcake till släkten för att jag skulle stå för efterätten. Det blev en del frosting över vilket jag slängde för att jag INTE skulle frestas att smaka. Jag VILLE inte smaka. Men efter en lång dag på universitetet, med endast sallad till lunch kom jag på mig själv med att sitta och äta frosting ur soporna på kvällen... Så långt har det alltså gått.. Därför vill jag gärna vinna den här boken 🙂

 14. Profilbild

  Lena Söderberg

  Jag saknar min bok! Har lånat ut den till en mor och dotter som har enorma sockerproblem men jag är i ett gräsligt "skov" och skulle verkligen behöva den själv. Men jag har inte hjärta att be att få tillbaka den.... Så, jag skulle behöva vinna den, för att peppa mig själv och för att hjälpa mina vänner, genom att de får behålla Sockerbomben de lånat.

 15. Profilbild

  Vill vinna boken som ett steg i en bättre helhetsförståelse både för mitt eget kvarvarande sockersug (trots flera år på LCHF/GI-kost) men också för att bredda min generella kunskap.

  Ska i höst läsa en kurs som heter "kost vid träning" men där lär inte fenomen som sockerberoende tas upp, trots att jag tror sockerberoende är stort även hos folk som tränar (även om det inte märks på samma sätt på utsidan).

 16. Profilbild

  Jag är sockerberoende med över 30 kilos övervikt. Jag har flera gånger försökt börja med lchf och sluta med socker men åker dit så fort helgen kommer, framför allt på chokladen och då mjölkchoklad. Jag skulle vilja ha denna bok för att få mer förståelse för varför jag inte kan låta bli detta socker!

 17. Profilbild

  Lotta

  Jag har insett att jag är sockerberoende! Men också att jag har fler beroenden, alkohol, kaffe, tobak, shopping osv. Men sockerberoendet är just nu det värsta.
  Att läsa om beroenden är intressant och givande! Hoppas på att finna ett bra sätt att bli kvitt mina beroenden en gång för alla! Denna boken skulle hjälpa mig väldigt långt på vägen!!

 18. Profilbild

  Maja Eriksson

  Jag har under det senaste året intresserat mig mer och mer för LCHF och vad det gör för våran kropp. Just nu känner jag mig som en svamp som suger åt mig all nformation som finns inom ämnet. Jag älskar att diskutera detta ämne med vänner och bekanta, samtidigt som jag försöker övertyga dem om sockrets (och snabba kolhydraters) inverkan på vår kropp och framför allt på våra barns kroppar. Dena bok skulle vara toppen att få läsa och lära sig mer av för att ytterligare bredda min kunskap inom ämnet.

 19. Pingback:

 20. Profilbild

  Niklas Riddarlo

  Jag vill kunna ge min flickvän den bästa hälsan, hon är sockerberoende. Med denna bok hade jag kunnat ge henne ett bättre liv. Vilket betyder allt för mig!
  Help me to help her!

 21. Profilbild

  Annelie/Wildrat

  Jag skulle läsa den själv först, det behöver jag men sen ge den till min mamma som håller på att äta ihjäl sig. Det är så tragiskt att se henne, hon sitter och trycker i sig fikabröd, mackor, godis och chips varje dag och säger samtidigt att hon får ont i magen av lagad mat. Senast hon var till vårdcentralen hade hon ett blodsocker på 22! Långtidssockret vet jag inte men det ligger nog där nånstans också, tyvärr. Bittens bok skulle alltså i bästa fall rädda (ytterligare) ett liv...

 22. Profilbild

  Jag vill vinna den för att lära mig mer om socker och hur det påverkar våra kroppar och hjärnor. Skulle även låna ut den till vänner och bekanta eftersom det är ett så intressant ämne!

 23. Profilbild

  Jag började äta LCHF-kost för att jag trodde att det var bra för kroppen och jag mår jättebra av det. Nu i efterhand när jag läst om sockerberoende och jag har förstått att jag nog har ett sockerberoende, även om det sitter långt inne att erkänna det. Jag tror att boken "Sockerbomben" kan hjälpa mig förstå min situation och kanske också få mig att erkänna öppet att jag faktist inte kan äta socker som alla andra.
  /Erika

Kommentera