Obalans i kroppen

Vilka är konsekvenserna av ett  långvarigt sockerberoende?

Jag nämnde energibrist. Symtomet här är  TRÖTT och rastlös samtidigt. Kroppen har som en inre turbo som ligger på men i övrigt är man så trött. Dock utan att kunna få en tillräcklig djupvila. Man känner sig inte ”recharged” efter vila.  Detta beror på många faktorer men en är att flera punkter i kroppens ekologiska system tar stryk, på olika sätt. Summan av detta blir att kroppen och hjärnan hamnar i obalans- homeostasen blir rubbad.

Obalanser i åtta system - måste balanseras

 • 1. Aptitreglering- (Gut-Brain-Fatcell) Leptinresistens
 • 2. Stressorer-cortisolnivåer, Adrenalinresistens
 • 3. Inflammationer
 • 5. Oxidativ stress (socker ökar detta)
 • 6. Sköldkörteln
 • 7. Leverns funktion
 • 8. Signalsubstansbrister

Dessa obalanser ställer till lite olika problem beroende på hur olika vi är genetiskt. Hos de flesta av oss ger de mycket svårbehandlad övervikt-fetma. Hos andra kan det ge depressioner, ångest, nedstämdhet, kroniska värktillstånd, fibromyalgi, andra autoimmuna sjukdomar, trasigt immunförsvar, mage-tarm
problem, utmattningsdepression, kroniskt trötthetssyndrom m.m.

Många som går över på typ LCHF-kost blir bättre men en del blir sämre.  Eller så blir vissa saker bättre medans andra blir sämre.  Det är här biokemisk reparation kommer in. Då kan man behöva hjälp att ta reda på hur det ligger till inom dessa områden och få hjälp med kost och kosttillskott för att läka dessa obalanser. Kom ihåg att detta tar tid. Jag har jobbat med biokemisk reparation i drygt 5 år nu och det tar minst 12-18 månader. Vi addicts är oftast inte utrustade med tålamod, så imorron ska jag berätta om hur man skaffar mer tålamod.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Sockerberoende den av .
Profilbild

Om Bitten Jonsson

Bitten är legitimerad sjuksköterska med flera verksamma år bakom sig i USA och har arbetat med beroendesjukdomar i 24 år, varav med sockerberoende under de sista 18 åren. Bitten är övertygad om att socker är grunden i alla beroenden. Hon kombinerar sina specialiteer, främst ortomolekylär och integrativ medicin med sin beroendekunskap. Tillsammans med Pia Nordström har hon skrivit böckerna ”Sockerbomben-i din hjärna ” och ”Sockerfria kokboken”. Fotograf Bittens bild: Ralf Bergman

5 thoughts on “Obalans i kroppen

 1. Profilbild

  Farmor kaisi

  Intressant, undrar dock vad en sådan här utredning kostar o var man kan genomföra den. Går det bra i vilken dlm-mottagning som helst eller är det du som erbjuder den? Bor i Åkersberga o vill inte åka så långt härifrån.

 2. Profilbild

  Susanne Nilsson

  Funderar över samma frågor VAR kan utredningen göras Vad KOSTAR den ?
  Funderar också över om jag kanske kan få hjälp med detta av min läkare på Linköpings regionssjukhus...
  Denna energibrist - trötthet och rastlöshet har plågat mig så totalt i mer än 2 år nu.

 3. Profilbild

  Bitten erbjuder följande tjänster: ADDIS diagnostik med behandlingsplan, bedömning och biokemisk reparation, telefon Coaching i små grupper både för nybörjare och återfallspatienter, intensivkurser, temakurser
  Kontakta henne för med information på http://www.bittensaddiction.com/kontakt.html
  Hon föreläser på olika orter men vissa tjänster kan hon guida dig till lämplig mottagning/lab för att ta de prover som behövs - sedan kan hon ge dig vägledning över telefon.

Kommentera