Snart Fullmåne = Sömnlös?

Snart Fullmåne. Månen är sedan gamla tider förknippad med mystik. Många som jag möter klagar på att de inte kan sova när det är fullmåne, Eller sover dåligt med många mardrömmar. Därmed blir vi trötta och får sämre humör.

Så var det även för mig tidigare. Det här kan inte läkarvetenskapen ge någon förklaring till, om de ens erkänner att problemet finns. Jag tror att månen spelar en stor roll, särskilt fullmåne. Den påverkar oss ju på många sätt som t.ex menscykeln som är lika lång som månen cykel. Det föds fler barn vid fullmåne och en del påstår att det föds flera pojkar. Det händer även fler olyckor i samband med fullmånen och vi söker oss mer till sjukhus med olika sorters anfall som astma och magproblem.

För några år sedan kom jag i kontakt med en terapeut som tog blodprov och tittade på det i mikroskåp. Där kunde men tydligt se att det fanns parasiter i blodet och hon menade att det är det som stör oss i samband med fullmåne. Parasiter förökar sig med ägg som kläcks straxt före fullmåne och orsakar oro i kroppen hos oss. När jag tänker på det så avmaskar ju vi så gott som alla våra djur då och då och varför skulle vi inte drabbas också.

Dr Hulda Clark har tagit fram ett recept för att bli av med parasiter som innehåller, skalet från svart valnöt, nejlika och malört. Nyfiken som jag är måste jag ju se om det kunde vara så enkelt. Tänk att slippa ligga där sömnlös och snurra bland lakanen.

Sagt och gjort och faktiskt var det så, numera sover jag igenom fullmånenätterna. Om det beror på dropparna eller är en placeboeffekt vet jag ju inte för det finns ju inga ”vetenskapliga studier”.

Glad Påsk!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Lena Larsson

Pelargonfantasten som utstrålar sprudlande glädje och kunskap. Här är hon med i gänget därför att hon är kostrådgivare men inläggen kommer ofta handla om hennes andra kunskapsområden, nämligen massage, zonterapi, triggerpunkter, reiki healing och hälsokost.

17 thoughts on “Snart Fullmåne = Sömnlös?

 1. Profilbild

  Matglad

  Jo, det har gjorts ett flertal undersökningar runt fullmånens påstådda effekter.
  SVTs Vetenskapens Värld sände tex ett populärvetenskapligt program om detta för drygt ett år sedan.

  http://www.youtube.com/playlist?list=PL8B4349CE85697C6E&feature=plcp
  "I alla tider har människan fruktat fullmånen. Under dess sken blir människan galen, många ligger sömnlösa och fler barn föds. I kvällens film ger sig Rasmus Åkerblom ut på nattvandring bland poliser, ordningsvakter och barnmorskor som alla vittnar om att de har extra mycket att göra dessa nätter. Men finns det verkligen vetenskapligt belägg för att vår närmaste himlakropp har den makten över oss?"

  Har du parasiter i blodet bör du undersöka det närmare så det inte är malaria eller annan allvarlig infektion.

 2. Profilbild

  Ann-Cathrine Nilsson

  Jag mår som allra bäst under fullmåne! Vad kan det bero på? Är mer harmonisk och glad, lugn och tillfreds med livet, sover gott och har massor med energi. Några veckor senare är det tvärt om.

 3. Profilbild

  Inläggsförfattare

  Ja "Matglad" visst är det spännande med månen och dess inverkan på oss i olika former. Den engagerar verkligen.
  Visst ska man söka läkare om man har parasiter i blodet men det förutsätter att de överhuvudtaget testar det. Då ska du vara allvarligt sjuk och inte "bara" vara lite "mångalen".
  För mig hjälpte Dr Hulda Clarks kur och jag sover gott numera.

  Ann-Cathrine Jag är glad över att du sover som ett barn genom fullmånen men har inget bra förklaring till varför det är sämre emellan, kanske hormonellt?

 4. Profilbild

  Thomas H

  Roligt och trevligt inlägg och det här går ju under kapitlet energier som inte alls på något sätt inlemmats i vår sjukvård. Trots detta är nu akupunktur godkänd tack vare mångtusenårig kinesisk beprövad erfarenhet.... men någon bra vetenskaplig förklaring finns inte! 😉

  Vi har en ständig urgammal bakgrundsstrålning från vår jord, måne och universum som givetvis påverkar känsliga människor. På de senaste åren har denna bakgrundsstrålning ändrats radikalt , TV, mobiler mm. och givetvis finns forskningsstudier från exvis mobilindustrin som hela tiden säger att vi människor inte påverkas.....
  Månen påverkar tidvattnet och varför inte vi människor också som nu består av 65-70% vatten. I övrigt har vi även en mängd mineraler i oss och är därmed bra elektrobiologiska varelser. Se bara nära kroppens större "elcentral" klarar jobbet längre så kopplas en pacemaker in osv. osv.
  På svenska skolor införs trådlösa nätverk i snabb takt och ingen rektor känner förmodligen till att EU:s råd är att inte göra så.... ADHD ökar markant beroende på kostfel och även kanske på denna faktor....

  Parasitförklaringen..... ja vem vet???

 5. Profilbild

  Inläggsförfattare

  Thomas H. Nej att månen påverkar vår kropp kan väl ingen tvivla på, och hjärnans celler består ju av 80-85% vatten.
  Teorierna är ju många och säkert är det så att allt, den berömda "cocktaileffekten" påverkar men vi vill ju gärna leta fram en enda syndabock. Då blir ju livet lite enklare, tror vi.

 6. Profilbild

  Matglad

  Men jösses, du säger ju att du har diagnostisierade parasiter i blodet. Hur vet du att du inte bara har åtgärdat symtomen, medans dom fortfarade infekterar och bryter ner din lever och andra organ?

 7. Profilbild

  Det viktiga är ju att man sover...
  Jag har börjat sova mig igenom alla nätter sedan jag la om kosten! Har varit så euforisk av det så senaste fullmånen kom jag ihåg - jag sov, men flera arbetskamrater hade "vakat". Och fullmånenätterna kunde vara riktigt besvärliga, värre än de "vanliga".

  Det är skönt sova på nätterna!

 8. Profilbild

  Matglad

  Så bra att du har blivit av med parasiterna så fort! Jag har bekanta som gått åratal i terapi-behandling och bara blivit av med symtomen (som ju är allra jobbigast att leva med) men som har vilande latent sjukdom/parasiter som kommer att bryta ut så fort dom slutar med medecinen enligt sina läkare. Hur vet dom om dom kan sluta med sina mediciner om dom provar den här kuren som du säger hjälper?

 9. Profilbild

  Martina

  Supernyfiken! Hur gör jag denna olja, finns den att köpa?

  "Dr Hulda Clark har tagit fram ett recept för att bli av med parasiter som innehåller, skalet från svart valnöt, nejlika och malört"

  Mvh,
  Martina

Kommentera