Mycket socker nu…

Inte bara har majoriteten i Sverige proppat i sig socker de senaste dagarna, här på sajten kommer det en period handla mycket om socker och sockerberoende. Våra kostrådgivare har emellanåt skrivit om sockerberoende och idag börjar Bitten Jonsson att gästblogga här. Kanske är Bitten den i Sverige som kan mest om sockerberoende och här kommer hon att bena ut vad sockerberoende är och om hur du kan få hjälp. Lite senare i vår kommer även Gunilla Sahlin att gästblogga, Gunnilla har gått kurs hos Bitten och lärt sig hantera sitt sockerbegär. Om detta skriver hon i boken Vitt begär.

Som ett smått provocerat avbrott i skrivandet om sockerberoende kommer Annika Rogneby att gästblogga om några veckor, gissningsvis bjuder hon på goda bakverk för LCHF:are. Det handlar ju nämligen om att lära känna dig själv, vilken nivå av socker/kolhydrater/stärkelse klarar just DU av? Behöver du vara superstrikt vill du inte äta ens en LCHF-kaka. Klarar du av sötsuget kan du ju njuta av något sött vid väl valda tillfällen.

Bitten kommer starta en stödgrupp på Facebook om några veckor. Tills den är i gång kan vi använda denna sajt som forum och prata socker och sockerberoende. Ett tillfälligt forum kallat "Sockerplanket" är idag startat. Det är första gången vi testar ett forum på Kostradgivarna.se så mejla gärna kommentarer om vad du tycker till pia@kostradgivarna.se

Lycka till med att hitta din nivå och tveka inte att söka professionell hjälp om du behöver det!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera