Motivation

Ibland hänger inte ålder och erfarenhet samman, och just när det gäller skrivande och bloggande lämnar jag glatt över till min 19-åriga dotter Cornelia som går idrottsprogram på gymnasiet, leder afrodance- och spinningpass och spelar fotboll. Dessutom provar hon gärna på lite andra träningsformer om det finns tid över. Som projektarbete har hon och två andra tjejer provtränat på ett antal ställen i Växjö och satt ihop en träningsguide.

~~~

Cornelia: Motivation 

Tisdagmorgon. Klockan visar 06.15. Ute är det åtta minus grader. Sängen är varm.

För mig är inte själva träningen, det fysiska arbetet, det jobbiga. Det är att ta mig dit, att komma upp ur sängen eller soffan och ta sig ut genom dörren. Igår lät det som en väldigt bra idé med Body Balance klockan 07.00. Men med tunga ögonlock och träningsvärk morgonen efter känns det inte lika genomtänkt.

Men så fort du är ute i den friska luften, kommer in i en sal med tända ljus och en härlig instruktör – då är det alltid värt det. Att tidigt få igång blodcirkulationen och sträcka ut botar all träningsvärk och stelhet.

Och efteråt, belöna dig själv med en skön dusch, en hårinpackning och en krämig äggröra.

Om du har svårt att hitta motivationen…

  • Boka in dig på ett pass. Det är lättare att komma iväg om du har en tid att passa.
  • Bestäm dig för en belöning till dig själv efteråt.
  • Låt din omgivning – familj, vänner, arbetskollegor – veta att du ska iväg och träna. Då är det svårare att skippa den…
  • Dra på ett par snygga träningskläder som du trivs i.

Sen kan du leva på den sköna endorfinkickan man får av träning!

Krämig äggröra

Vispa ihop två ägg med två matskedar grädde. Smält en stor klick smör.

Häll i äggen och rör runt hela tiden till önskad konsistens. Strö över lite flingsalt. Mums!

Ät som det är, annars funkar det perfekt till rökt lax, bacon, räkröra, tonfisk, avokado eller en god ost!

En gooood morgon / C

Print Friendly, PDF & Email

Postad i * VECKANS KOSTRÅDGIVARE * den av .
Profilbild

Om Jeanette Sjösten

Jeanette är kostrådgivare i Växjö och erbjuder kostrådgivning, föreläsningar och kurser om naturlig kost och hur man äter sig frisk på riktig mat. Hon är en envis smålänning som har lyckats övertyga större delen av familjen att LCHF är grejen. Tränar allt från yoga till crossfit, ofta tillsammans med nittonåriga dottern. Vissa blogginlägg har Jeanette delegerat till dottern Cornelia som är en hälsointresserad frisk ung fläkt på sidan.

One thought on “Motivation

Kommentera