Måla mera!

Nu är det andra veckan som jag fortfarande kämpar mot sötsug och gamla vanor, sedan jag gjorde ett avsteg från LCHF-kost under påsk. Och jag kan med all säkerhet bekräfta för den som undrar: NEJ nej och åter nej, det är inte värt det! Nu ska jag inte göra några avsteg förrän... tja, kanske aldrig. Är så trött på dela den här kampen. Att livet handlar så mycket om kamp mot de egna impulserna när man tillsätter socker. Jag behöver verkligen göra allt för att den biokemiska sidan av saken ska fungera bra, för att orka kämpa med det psykologiska.

En BRA sak som hänt denna vår är dock att jag blivit klar med en väggmålning i det rum som vi nu använder som lekrum åt barnen. Vi har två pojkar på drygt två år som behöver mycket plats att springa på. Vårt hus är byggt på 1300-talet, så barnsäkerhet... näevars. Det ramlar liksom ner damm från den helige Franciskus tid i håret på en när man går i trapporna, och krafsar man bort lite puts hittar man gamla stenvalv i väggen från den tid då huset var ett kloster. Med andra ord: huset behöver renoveras, och vi behöver skapa en miljö där vi som föräldrar inte tvingas jaga barnen hela tiden i oro över faror som lurar.

Det största rummet i huset gissar jag har varit samlingssal i klostret en gång. Det har massiva bjälkar i taket, rökgång för öppen spis, och två enorma fönster som vätter mot bykyrkan. Det kändes nästan lite respektlöst att göra denna vackra sal till lekrum, men just nu är det det vi behöver. I framtiden ska vi sätta in öppen spis och skapa ett vackert bibliotek därinne. Men nu har jag gjort det till ett färgglatt och ljust busrum! Med lite inspiration från webben och egen förkärlek för korsvirkeshus blev det en liten version av Kamomilla stad... eller nåt. Barnen älskar det iaf.

Vi har haft storstilad invigningsfest med champagne för grannar och vänner här i byn.

Under tiden som det tog att måla (2 veckor) mådde jag väldigt bra av dopamin-kickarna jag fick när jag stod med pensel i hand. Det har gett mig viktig insikt i hur mycket det betyder för mitt mående att ha roligt. Det hjälpte mig verkligen att hålla på dieten, eftersom jag inte hade tid eller ens kom att tänka på att småäta. Jag fick ju det jag sökte via mitt kreativa skapande. Så jag ska absolut fundera på fler saker som jag kan göra och som ger mig samma tillfredsställelse.

Från ett vårligt Frankrike önskar jag er alla en god vecka med sunda dopaminkickar! Hav kul!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Måla mera!

Kommentera