Kan man äta lite av allt?

För mig är den frågan ganska så korkad. Vem är "man"? Fungerar vi alla lika? Mer vettigt vore väl att fråga "Kan JAG äta lite av allt?" eller om man har fastnat i bantningsfällan: "Kan JAG göra undantag?"

Jag, personligen, kan inte göra undantag. Jag kan inte välja att ibland ta något litet gott. Oerhört sorgligt. Eller rättare sagt. Det VAR sorgligt, nu är det min vardag och det finns så mycket annat jag kan unna mig i stället. Nu är jag mest lycklig över att inte behöva kämpa mot lockelsen OM jag ska eller inte ska... Jag är aldrig sugen helt enkelt. Underbart skönt!

Strunta i om du tror på LCHF, GI, ISO eller Viktväktarna. Titta på hur DU fungerar. Det finns nämligen ett kanonbra knep att följa för att kolla om just DU kan göra undantag. Om just Du kan äta lite av allt.

Nummer 1

Det ska vara gott! Hur många gånger har jag inte fått tag i torra kanelbullar som jag värmer i mikron bara för att de ska vara ätbara, för att jag ska stilla "suget". Eller rotat i skafferiet bara för att hitta NÅT. Ska du göra ett undantag ska det ju smaka förträffligt! Eller hur?

Nummer 2

Du ska kunna sluta när du har tänkt att sluta! Jag värmde bullarna 4 och 4. Plockade nämligen frysta bullar direkt ur frysen. Du vet, de som är bra att ha när det kommer främmande, men som alltid är slut när besöket äntligen kommer. Trodde alltid att NU är det de sista bullarna jag värmer men slutade inte förrän bullarna var slut. Godisskålen är också ett bra exempel. Kan Du ta TRE och sen är det stopp? Eller slutar det med att du tömmer hela skålen, äter även de äckliga i botten för att börja om i morgon?

Nummer 3

Du ska vara nöjd när du har ätit klart! (Vad gott det var, vad glad jag är att jag valde att äta denna bit tårta! Ha ha ha, tror aldrig jag känt så. Jag åt alltid för mycket, hade alltid ångest efteråt och planerade snabbt för hur jag kunde kompensera. Antingen genom extra motion eller straffa mig genom att äta mindre kommande dagar. Kände alltid att VARFÖR skulle jag stoppa i mig allt det där. Jag hade alltid ätit mycket mer än vad jag hade tänkt mig. Kände mig ofta ledsen och förtvivlad för att min karaktär var så urusel.)

Så, det ska vara gott, du kan sluta när du har bestämt dig och du ska vara nöjd när du ätit klart! Enkelt. Kan Du det? Jag kan inte.

(PS! Jag har fått denna bild av en underbar fotograf. Httar inte ditt namn någonstans. Klantiga jag! Bara kontakta mig så sätter jag naturligtvis in det med en gång.)

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kan man äta lite av allt?

  1. Profilbild

    jendah

    Bra skrivet... Jag kan inte heller äta lite av allt. Trodde det förr, men då hade jag sockeruppsvälda tarmar & mådde skit på söndagsmornarna då handen hade varit föööör mycket i godisskålen, hela helgen, sockerbakis kan man väl säga. Nuuu däremot kan behärska handen/hjärnan tack vare Lchf. Många tycker att jag är tråkig som aldrig smakar på fikat/godiset som bjuds, men då brukar jag säga " ni måste bjuda på något jag tål"... Får då oftast till svar, att jag måste ju unna mig och lite av allt har ingen dött av. Nej det kanske man inte gör men det är icke värt besväret att må skrot/piss av att ha smakat lite av allt. Kram

Kommentera