Hej allesammans!

Annika Rogneby heter jag och för ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag ville gästblogga här. Vilken ära tänkte jag och jag är så glad att få skriva här. Hoppas att ni vill följa med mig denna vecka och läsa om mina tankar, LCHF, få en massa recept på bakverk a la LCHF och lite tips. Jag vill så gärna sprida lite härliga baktips och recept som är LCHF-riktiga, gluten- och sockerfria. I vanliga fall håller jag till och bloggar på min egna webbsida men denna vecka passar jag på att skriva några rader här istället vilket känns jätteroligt!

Jag har alltid älskat att baka. Det har varit en stor del av mitt liv och jag har uppskattat att bjuda andra på mina bakverk. Det har varit min avkoppling och här har jag fått utlopp för min kreativitet.

För snart 10 år sedan började jag äta lågkolhydratskost. Jag mådde väldigt bra av min kost men bakningen minskade successivt. När jag övergick till LCHF (Low Carb High Fat) för ca 5 år sedan så slutade jag helt att baka. Det gick inte att matcha kosten med den traditionella bakkonsten vilket jag sörjde.

Saknaden efter bakningen blev till slut allt för stor och jag började experimentera för att kunna baka kolhydratsfattiga kakor. Sommaren 2009 skred jag till verket och mitt kök blev mitt laboratorium. Jag upptäckte rätt snabbt att man med enkla medel kan baka lågkolhydratsriktiga recept a´la LCHF och med ett mycket lyckat resultat. Min bakglädje återvände! Då kom jag på idén om att mina recept kunde komma andra till glädje och boktankarna växte. Våren 2010 kom min första bok ”Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl" ut. Den boken är unik då det är den första bok som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. Det gör att recepten lämpar sig för oss som äter lågkolhydratskost men även glutenintoleranta eller de som inte vill äta socker. Jag är glad att kunna erbjuda glutenintoleranta och de som inte vill äta socker ett nytt alternativ.

Nu har min andra bok ”Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl” precis kommit ut. Jag gör fortfarande inte avkall på vare sig smak eller kolhydratnivåer. Recepten är LCHF-riktiga och glutenfria och bakglädjen består.

När jag inte bakar så myser jag mest med min familj - Peter, Juli (10 månader) och bonustjejen Amelia 14 år. Jag och Juli delar dagarna tillsammans just nu och annars jobbar jag som IT-konsult.  För några månader så flyttade vi tillbaka till Stockholm från Luleå (som vi gjorde en "utflykt" till under två års tid) och inom kort så kommer vi att flytta in i vårt nya hus (och kök) och jag längtar verkligen efter det. Då blir det andra bullar 😉

Imorgon bjuder jag på ett lite sötare recept, kanske något att baka och ta med och bjuda kollegorna på? Alltid kul med nyttigt och gott fikabröd. Roligt att få överraska sina arbetskamrater också :-). Ha en skön dag!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Annika Rogneby

För 10 år sedan började Annika äta lågkolhydratskost och eftersom hon alltid älskat att baka blev det ett experimenterande som 2010 resulterade i boken ”Bakglädje med LCHF – baka utan socker och mjöl” ut. Den är unik då det är den första boken som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. I dagarna kommer Annikas tredje bok, på temat Bakglädje, ut. I boken "Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl" bjuder hon på bakat men även en hel del fredagsmys med snacks, tilltugg och aptitretare. Hon fortsätter med lchf-riktiga, gluten- och sockerfria recept.

2 thoughts on “Hej allesammans!

Kommentera