Frisk av mat!

För några dagar sedan recenserade och rekommenderade Maria Gehrke boken FRISK AV MAT - LCHF FRÅN BÖRJAN av Mats Lindgren.  Vi är särskilt glada att en av våra kostrådgiva, Jenny Elewe har varit med och skrivit recept och veckomenyer i boken.

Nu har DU möjligheten att vinna ett signerat exemplar!

Tävlingen går till så att du berättar i kommentarsfältet om du har blivit frisk med naturlig kost eller vad du skulle du vilja bli frisk med från hjälp av kosten. Om en vecka (söndag 29/5) så utser författarna en vinnare!

Vill du köpa boken kan du se här var den finns.

LYCKA TILL!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips, Tävling den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

9 thoughts on “Frisk av mat!

 1. Profilbild

  Birgitta Johansson

  Hela vänstra halvan av min kropp stack det i, som om den "sov", Det gjorde till och med ont att gå och klippa sig. Sjukvården tog alla prover plus magnetröntgen, men kunde bara konstatera vilka sjukdomar det inte var. Med LCHF är jag fri från detta plus att jag numer kan rensa i rabatter mm utan att ha problem med ryggen.
  Mvh Birgitta 50 år

 2. Profilbild

  Jeanette

  Jag började äta LHCF när min yngsta dotter var 2 månader och det är nu två år sedan. Alla mina tre tidigare graviditeter (plus missfallsgraviditeter) har varit fruktansvärda pga hyperemesis (allvarligt illamående) i kombination med en matthet som gjorde att jag inte orkade sitta upprätt. Nu är jag gravid igen och hoppas att jag för första gången ska få klara mig igenom min graviditet utan de här komplikationerna som påverkat min karriär och gett mig traumor. Det är så otroligt spännande. Tänk om LCHF ska hjälpa kunna bota min hyperemesis! Och kanske jag dessutom slipper gå upp 20+ kg denna gång.

  LCHF har redan visat sin postiva sida genom viktnedgång, rejält mindre sömnbehov, bättre hud osv. Så månne inte!

 3. Profilbild

  Anette G

  Jag äter LCHF av rent hälsosjäl. Jag har både reumatism och psoriasis i min släkt. Vill absolut inte drabbas av detta och har insett att vi är själva herre över hur våra kroppar mår. Har ätit detta i ca fem år (inte strikt men tillräckligt för att själ, kropp och hjärta ska må bra) och jag ser inte annat än att detta är helt rätt sätt att hantera hälsan. Det har blivit mitt största intresse och jag gläds av alla solskenshistorier som jag dagligen läser om då jag är en flitig bloggläsare. Är mycket tacksam för all inspiration jag får från dem!

 4. Profilbild

  Catta

  Jag började med LCHF i fjol, mest för att jag ville gå ner i vikt, visade sig att min IBS-mage mår så himla bra att slippa kolhydraterna, har ibland "fuskat" och ätit kolhydrater el socker och känner direkt i magen, innan LCHF var jag jämt gasig i magen, det brukade börja efter lunchen på jobbet och sen höll det i sig hela dagen, det var jättejobbigt, hemma kallades jag av min yngste son (11 i år) för stinkmamman.. Har inte gått ner så mycket som jag läst om att andra gjort men jag är så nöjd med att magen mår bra så viktminskningen får ta tid, har nu ca 11 kg kvar, har gått ner snart 9.

 5. Profilbild

  Under många år har jag haft värk i höfter och ben på nätterna och från och till varit tvungen att ta Alvedon för att kunna sova. Efter att jag börjat med Lchf har det problemet försvunnit, så skönt att slippa värken. För fyra veckor sedan testade jag att lämna bort blodtrycksmedicinen som jag ätit i ca fem år och blodtrycket är stabilt och perfekt, känns helt underbart att jag slipper medicinen! Har också gått ner drygt 14 kg sedan september, hoppas på att bli av med lika mycket till!

 6. Profilbild

  Åse

  Jag har ätit LCHF i tre år och under denna tid har jag fått allt mindre värk i mina leder. Förut så hade jag som molande tandvärk, speciellt i händerna, under vinterhalvåret. Kunde gå med torgvantar inomhus för att försöka värma lederna. Mina fingrar verkar ha slutat att krokna.
  Min mage är lugn efter måltiderna. Förut hade jag så väldigt ont under högra revbensbågen och uppsvullen mage varje gång jag ätit. Borta! Och inga gaser i magen. Så skönt det med!
  Har tyvärr inte gått ner något i vikt, men tack vare LCHF, så upptäcktes det att jag har utmattade binjurar och Hashimotos så jag är tacksam över att inte behövt gå ännu fler år med obehandlade sjukdomar!

 7. Profilbild

  Eva-Marie

  Jag önskar att jag kunde bli av med min värk i axlar/skuldror som jag dragits med i över 10 år. Jag har nog provat allt inom både sjukvården och alternativvården. Nu är jag mer inne på att må så bra som möjligt trots värk och där är maten en viktig del. Äter LCHF sedan ca 1,5 år mer eller mindre strikt men ska nu sluta belasta min kropp med socker och stärkelse helt och hållet. Bra mat, lagom motion, avspänning och vila är min "medicin".

 8. Profilbild

  Annika

  Jag är en frisk (ännu..?) 34 åring, med helt fel vanor som trott på alla råd och rekommendationer man fått av alla "experter".. Är, och har varit överviktig större delen av mitt liv, likaså hela min släkt.. Däremot träffade min mamma en man för över tjugo år sedan som nu fått mig bli nyfiken på detta.. I ca 13 år hade han diabetes.. Samma dag som han började med lchf fick han slänga alla sprutor och piller! I över två år han nu varit "frisk", med normala värden! Det kan ju med andra ord inte vara så farligt som vissa påstår!? Vill gärna göra allt för att undvika så långt det går med att slippa det mina äldre släktingar lider av, diabetes, övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer mm mm.. Vill bli friskare, piggare p smalare, bara jag vet hur..!?

 9. Profilbild

  Grattis Eva-Marie! Du är vår vinnare! Återkom till mig om din postadress: pia@kostradgivarna.se

  Författarna motiverar sitt val så här:

  Det är många som går omkring med värk utan att förstå att den i många fall kan relateras till kosten. Eva-Marie representerar en stor grupp som har stora besvär och som sällan får hjälp av sjukvården. Den behandling som erbjuds är ofta lindrande av besvär men aldrig orsaksrelaterad. Därför utdelar vi, Mats och Jenny, med glädje vinsten i form av boken "Frisk av mat" till Eva-Marie och hoppas att den kan hjälpa henne att en gång för alla bli kvitt sina besvär med värk!

Kommentera