En glad omslagsflicka!

I morgon måndag när det är annandag påsk ska ni passa på att köpa Expressens LCHF-bilaga. Där har ni mig på framsidan och jag kommer i 8 nummer per år ge er en massa goda recept på LCHF-mat. Så jag är matexperten, Anna Hallén är kostrådgivaren och Andreas Eenfeldt läkare/hälsoexpert.

Här kommer ett av recepten och natuligtvis är det min man Hans Desser som har tagit bilderna till mina recept.

Hoppas att ni kommer att få stor glädje av denna tidning.

Zucchiniplättar med räkor

Goda plättar med räkor och crème fraiche. Goda även utan räkor eller med tunna skivor parmaskinka.

4 portioner

 • 2 ägg
 • 1 dl vispgrädde
 • 2 tsk fiberhusk
 • 500 g zucchini
 • 1 vitlöksklyfta
 • 75 g vällagrad ost
 • 
salt och peppar
 • 
smör till stekning
 • 1–2 dl crème friache
 • 500 g räkor med skal

Vispa äggen och blanda ner grädde och fiberhusk. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Salta lätt och låt stå ca 10 minuter. Krama sedan ur vätskan och lägg zucchinin i äggsmeten. Pressa i vitlöken, tillsätt riven ost, blanda runt och smaka av med salt och peppar. Stek i rikligt med smör så att de blir gyllenbruna och knapriga. Skala räkorna. Servera med crème fraiche och räkor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

13 thoughts on “En glad omslagsflicka!

 1. Profilbild

  ÅsaS

  Lite synd bara att det står "nya succédieten" - det är ju en LIVSSTIL.
  Men, men, vi som kör LCHF vet ju hur det egentligen ligger till. Kul i alla fall att vi får uppmärksamhet och sprider information till folket. En tidning som får följa med mig hem imorgon är i alla fall denna.
  /ÅsaS

  1. Profilbild

   Ja, det är ju det som säljer! Men en sådan här bra diet kan man hålla livet ut, det tror jag fler och fler kommer att upptäcka!
   Och på Wikipedia står det:
   "Diet eller kosthållning är en beteckning på en persons samlade kostintag och matvanor. Ofta används begreppet diet som en beteckning på innebär att någon anpassar kosten eller utesluter saker ur den av exempelvis etiska skäl, religiösa skäl eller av hälsoskäl. Dieter kan till exempel vara fria från socker, animaliska produkter, mjölk, gluten mm. Många dieter är en del av bantning, medan andra är tänkta att utesluta allergiska reaktioner, vara diabetesvänliga eller kompensera för ett sjukdomstillstånd".
   Så visst skulle vi kunna kalla det för diet och mena att det inte är bantning.
   Hälsningar
   Klara

 2. Profilbild

  Ethel Loberg

  Ja nu behövs snart inga försvarstal för LCHF, på bjudningar där mat ska käkas är det alltid nån som berättar om sin upptäckt av LCHF eller berättar att den eller den har lyckats med LCHF. Numer behövs nästan bara nicka och hålla med. Vilken skillnad från bara ett år sen. Jag tror ju att det är just allt skrivande i alla tidningar plus alla hysteriska tv-debatter som har fixat det här att allmänheten har vaknat, men givetvis med Annika Dahlqvist som den främsta grunden. Utan Annika inte en journalist som skulle brytt sig nämnvärt.

 3. Profilbild

  Annika

  Goda recept!
  Tänkte imorrn göra "nötfärsbiffar med rostad blomkål och ädelostsås" från lchf-bilagan (s.24).. Däremot nu när jag ska kolla att jag har allt hemma ser jag inget i ingredienserna eller texten om varken blomkål eller ädelost...? Däremot mycket lök och rödvin...? 🙂 Något galet där..? 🙂

  1. Profilbild

   Nej men hu så tokigt! Det är rubriken som är fel. Annars stämmer ju receptet men rätten borde heta "nötfärsbiffar med vinbrässerad lök". Steget bättre än att receptet är fel men inte så bra om man var sugen på blomkål och ädelostsås! Finns både ädelostsås och rostad blomkål i två olika recept i min bok "Näringsrik och naturlig LCHF". Hoppas det blir gott i alla fall!

Kommentera