Du vet att du har ätit LCHF för länge när…det unika testet gör du här :)

....och plötsligt slog det mig... jag är en inskränkt idiot. Jag har käkat naturlig mat i snart sex år nu. I början var jag lite hemlig och så där, för då visste jag att naturlig mat är bland det farligaste man kan utsätta sig själv för.. vilket så klart kan uppröra och orsaka känslostormar. Nu har det här sättet att äta blivit ingen big deal för mig och någonstans har jag börjat inbilla mig att de flesta har förstått att naturlig mat är det ultimata människofödan... men så är det ju inte. Gång på gång tjongar jag huvudet rätt in i getingboet för att jag inte tänker mig för. Personligen tycker jag inte att det är ett enda dugg kontroversiellt.... men där mina kära har jag fetfel 🙂

Hur vet man då att man käkat LCHF för länge... så länge att man slutat tassat på tå, slutat ursäkta, förklara eller försvara.. ja gör testet nedan så får du svar direkt...

 1. Du har glömt att servera något till kaffet när du haft besök
 2. Du har glömt att be om annat alternativ än potatis, pasta eller ris för att du faktiskt glömt att andra äter sånt.
 3. Du har öppnat kylen och den har varit ekande tom så när som på ägg, grädde och smör och snabbt känt dig lugn
 4. Du har vid flertalet gånger frågat "va ska vi äta....igen"
 5. Du har kommit till en fest och hänsynslöst bara ätit innanmätet på en paj..utan att skämmas
 6. Du har börjat lägga allt mer tid på matlagningen
 7. Du har börjat hålla för öronen och säga lalalalala när någon kostexpert säger att det är farligt med fett
 8. Du blir jätteförvånad när du träffar människor som måste äta NUUUU annars blir de monster.. du har helt glömt bort hur det  brukade vara
 9. Du har uppriktigt tyckt synd om butiksägarna som köpt in så mycket mat som ingen någonsin kommer köpa
 10. Du har helt glömt bort att det anses som lite ofint att bara äta pålägg
 11. Folk har börjat tycka att du är lite självgod för att du ALDRIG äter en kaka..själv tänker du inte på att du tackar nej.. du tackar ju  ja till att må bra.

Ja har du svarat ett rungande JA på flertalet av dessa frågor.. jag är ledsen då har du ätit LCHF allt för länge.. det har blivit en helt naturlig del av din vardag.. tänk så det kan bli 🙂

Ha en ljuvlig vår!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

17 thoughts on “Du vet att du har ätit LCHF för länge när…det unika testet gör du här :)

 1. Profilbild

  Det går inte att läsa HELA inlägget om Tommy Runesson, man hamnar hela på en sida Archive-någonting, 4 april!!??
  Kanske något som någon bör kolla upp!!

  Detta inlägg var för övrigt klockrent! 😀

 2. Profilbild

  Har ätit LCHF-kost i 5 år o skrattar gott! Tyvärr tycker jag bara att det där med hungern har kommit tillbaka, varför vet jag inte? Kan bli riktigt vrålhungrig redan innan lunch så det bara river o sliter i min mage.

 3. Profilbild

  Jag har barit ätit LCHF i 13 månader och kan instämma i nästan alla punkterna bara efter 2-3 månader. Nu instämmer jag med alla. Smakade för ovanlighetens skull på ett sk dinkelbröd (riktigt gott var det till den grillade kycklingen) men vid kontroll såg jag att det var mest vetemjöl - kom först i ingrediensförteckningen och det förklarar varför jag för första gången på 12 månader har täppt näsa vilket jag alltid hade innan. Är sjukligt frisk annars. Det ska jag berätta snart om på min blogg för gamlingar 50-70-åringar som borde vara intresserade av sin hälsa.
  Bloggen heter Snacketempo och uppmuntrar äldre att träna hälsosamt. För alla som vill cykla i terrängen i Malmötrakten imorgon så är de välkomna att hänga med en eller två timmar.
  Hälsar Edward Kapusta

  1. Johanna Lanner

   Inläggsförfattare

   Ja du det kan gå undan att hamna i LCHF träsket 😉 Ibland kan det vara roligt att göra ett avsteg men jag blir så förvånad över hur konstigt jag mår att det tillslut inte är värt det. Jag gillar din kommentar.. sjukligt frisk ...fniss. Ska kolla in bloggen 😉

 4. Profilbild

  Ti

  Åh vad jag känner igen mig - och jag lägger ned betydligt mer tid på att handla och laga mat numera än vad jag lägger ned tid på att äta den.

  Ingegerd, för 4 veckor sedan började jag bli jättehungrig på förmiddagarna, så jag lade till ett mellanmål (rysk yoghurt, bär, frön) utöver de två varma måltider jag äter per dag.

  Efter ett par dagar kändes det som att jag gått ned lite grann (efter att ha stannat upp på en platå viktmässigt sett i några veckors tid) så jag provade ett par jeans jag inte kommit i tidigare. Jag kunde med nöd och näppe dra upp gylften om jag drog in magen.

  Jag har fortsatt att äta mellanmålet, för jag blir fortfarande hungrig annars, och jeansen sitter bara lösare och lösare.

 5. Profilbild

  Ethel loberg

  Pia Nyberg, det verkar som att just Marie Gehrkes inlägg krånglar på "Läs vidare" Just nu är det hennes "den välgörande kokosoljan" som har fastnat i läge ett.

 6. Profilbild

  Ulrika

  Klockrent!
  Håller med om allt - utom nummer 8 "Du blir jätteförvånad när du träffar människor som måste äta NUUUU annars blir de monster.. du har helt glömt bort hur det brukade vara".

  Nu för tiden känner jag när jag blir äkta hungrig - och då måste jag äta NU, annars blir jag odräglig. Mellan måltiderna känner jag inga cravings.

  Innan jag gick över till lchf-kost proppade jag i mig onyttiga saker HELA TIDEN. Då hade jag ett konstant sötsug/ätabegär som följde mig likt en skugga. Även när jag var mätt så var jag sugen på något att äta.

 7. Profilbild

  Nilla

  Gillar din insikt! Önskar att jag kunde fortsatt med LCHF mer än ett år som var vidunderligt härligt..Tyvärr tyckte inte min andedräkt som jag utan envisades med att alltid osa härsket fett..Har försökt få svar på varför..För mycket..för lite fett..protein..kolhydrater..Har fått rådet att dricka kopiöst med vatten men vem orkar med att springa på toa hela tiden..-suck-
  Är i alla fall beredd att göra ett nytt försök..Blev en stor sorg när jag tvingades avbryta detta underbara naturliga ätande. Har aldrig mått så bra som jag gjorde, och vem vill väl inte det!

Kommentera