LCHF goes sexy….;) eller hur gör man fett … smoking hett

Jo jo visst har det hänt lite på LCHF fronten sedan jag började 2007. Då var det förfärade blickar och en del aggressiva påhopp, nu är det lite mer av det menande ögonkastet.
"Jaså du har gått på den flugan... Ja det finns ju så många dieter" och så var den saken färdig diskuterad. Någonstans mellan 2007 och nu skrev jag ett blogginlägg som jag kallade "Exakt när blev smör sexigt".. jag tyckte att det var på gång... men nu är det minsann dax att skruva upp värmen ...

Ja hur fasen gör man LCHF sexigt... sexigt som fan. Ja skit i all forskning och allt seriöst. Vi vet ju ändå alla att sanningen gör vi hos reklamarna. Jag vill att jag när jag säger  " ja jag äter LCHF" omedelbart ska förvandlas till en otroligt mycket mer intressant människa. Jag vill väcka beundran och jag vill att folk ska viska bakom ryggen... " visste du att hon käkar LCHF?"

Jag har en naturlig fallenhet för reklambranschen så här kommer mina förslag. Håll i hatten för nu ska LCHF go seeeeexxxyy 🙂

Produktplacering - Om vi bara gör det snyggt, ja då kan vi komma långt. Lady och Lufsen; låt oss behålla köttbullarna men varför inte ett trevligt blomkålsmos istället som tillbehör.. jaja det är lite kladdigare men inte ett öga skulle var torrt när Lady cockerspanielsgulligt slickar bort  mos från Lufsens kind.
Och i den gamla godingen Dirty dancing låt oss byta ut den klassiska frasen till " nobody puts pasta on my plate" ja men fatta  vilket genomslag.

Kända artister

Lady Gaga...
Tack så otroligt mycket för din köttklänning. Nu är vi på rätt väg... high fashion möter LCHF kan det bli ngt annat än amazing :).. nästa gång kanske en hatt av sås som en extra trevlig detalj..och när jag ändå är i gång, ett collier av broccoli.

Persbrant
Jag är svag för Persbrant. Jag erkänner... men bara tänk honom i nästa film, hur han hastigt reser  sig upp, gärna så att stolar och bord välter och vrålar på sitt manliga vis " tänkte du ge mig margarin din jävel, försöker du döda mig" varpå han sliter åt sig ett paket och oskadliggör den onde boven med ett 1 kilo margarin i ett välriktat slag mot tinningen. Tycker själv att det är en stark scen... har definitivt potential att gå till filmhistorien som en banbrytande klassiker.

Eric Saade
Nu har pojkvaskern sjungit i vatten och i glas. Nu tycker jag att det vore dax att göra något som verkligen skulle kittla både gom och öga. Smörsång har vi ju hört talas om... MEN smördans... låt honom glida omkring i urhäftiga moves. Att vara på glid blir plötsligt fräsande hett...

Smutskastning
Tyvärr fungerar det inte så i världen att det bara räcker med att framhäva den egna produktens förträfflighet. Smutskastning är kanske något som måste förekomma om än i det fördolda. Vi kallar det ett nödvändigt ont och det måste ske subtilt. Det kan vara en filmscen där näsan rynkas lite lätt av avsmak när brödet kommer in på bordet eller en annan scen där den heta huvudrolls innehavare omedelbart tar bort hamburgerbrödet och kastar det i soporna...Sedan tror jag stenhårt på att börja använd de man inte gillar som svordom.. typ "Aj som Gluten" eller varför inte " satan i kakan"

Sektgrejen är kanske inte så fel ändå
Ja rätt använt är sektgrejen inte så fel. Kan man bara få en viss mystik att vila över den samt man bara får vara med om att man blir invald. Då kan det vara något..... exklusivitet  väcker habegär.

Ordets makt
Det svåraste av allt; att ta sig in i ungdomskulturen. Här kan vi behöva pröjsa för att nästla in nya uttryck. Hur får man fett att bli hett? Jag röstar för att man betalar någon av de kändaste bloggarna för att mynta och sprida.
Förslag nedan

Fan va bra= fasen va smör
Soft= sås
Dum i huvudet= jävla pastaskalle
Helvetes jävla skit: Härdade vegetabilska fetter i kex
Idiot= Glutamat
Är du helt retarded= Tillsatsjunkie

Eftersom det ska finnas en köttlobby som stöder LCHF så kommer den ekonomiska biten inte vålla några bekymmer. Vi ska bara hitta den...köttlobbyn alltså....för nu ska vi ösa på. Smör ska fräsa, ister är det nya guldet och vitkål, broccoli och blomkål är årets musthave...

Allting går att sälja med mördande reklam... till och med något så enkelt som naturlig mat som man blir frisk och smal av 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

10 thoughts on “LCHF goes sexy….;) eller hur gör man fett … smoking hett

  1. Profilbild

    WOW! Tack Johanna!
    Jag ska genast sätta upp de nya fraserna på en lapp på kylskåpet. Har en tioåring hemma så jag börjar bearbeta henne med de nya fraserna. Hon är ganska bra med på noterna sedan vi gick i affären häromdagen och hon frågade "vilket är bäst mamma, Becel eller Bregott?". Då ställde jag mig framför mejeridisken och deklarerade medan jag pekade: "Bajs, bajs, bajs, bajs ... bra, bra ( ja, det blev bara två bra, bregott och smör förstås och sedan åter ...), bajs, bajs, bajs bajs i det oändliga. Extra roligt blev det när en kund kom, tittade förfärat på mig och tog ett paket bajs.
    Glad Påsk!

  2. Pingback:

Kommentera