Sockerbomben

Dagens boktips kommer från kostrådgivare Eva-Lena Brorsson i Tranås.


Sockerbomben i din hjärna (andra utgåvan)

Av Bitten Jonsson

Boken är skriven av Bitten Jonsson, sjuksköterska och addiktionsspecialist.

Sockerberoende är en sjukdom i hjärnan, samma sjukdom som alkoholistens, spelmissbrukarens och narkomanens. I den här boken får du läsa om vad det är som gör att vissa drabbas, vad det är som händer i hjärnan och vad man kan göra för att komma på rätt spår. Det räcker inte med att ”bara” ändra kosten utan vi måste jobba på alla plan - fysiskt, psykiskt, socialt och andligt. Biokemisk reparation kan vara nödvändigt.

De flesta vet inte om att de är sockerberoende utan anklagar sig själva för dålig karaktär. Skulle önska att alla fick chansen att läsa denna fantastiska bok.

Boken har gett mig en djup insikt i mitt beroende och jag har fått flera bra verktyg för att jobba med den.

Tack Bitten!


Du hittar boken i bokhandeln eller på nätet. 

Mer om författaren kan du läsa på Bittens hemsida och vi är otroligt glada för att Bitten ska *trumvirvel* gästblogga hos oss om några veckor!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

One thought on “Sockerbomben

  1. Pingback:

Kommentera