Rött kött är farligt! Eller?

I dagarna är det nog inte bara på ett fikarum i Sverige det har yttrats ord i stil med "... ja du ser, nya rön varje vecka, vad ska man tro, det bästa är att äta lite av allt..."

Det var alltså en ny skrämselrapport som kom ut i Sverige om att rött kött är farligt. Kvällstidningarna kontrade med förslag hur man kan äta LCHF utan kött.

Det känns väldigt viktigt att lyfta frågan här på sidan men för att inte uppfinna hjulet så hänvisar jag till Ralf Sundbergs blogg och hans mycket kloka och utförliga svar där. Ralf är kirurg, forskare, debattör och författare. Han intresserar sig för frågor kring kost och hälsa ur ett samhälleligt såväl som naturvetenskapligt perspektiv.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

One thought on “Rött kött är farligt! Eller?

Kommentera