Världens bästa kladdkaka

Det är sannerligen inte jag som ska leverera strålande recept här på sidan, att komponera gastronomiska upplevelser på frihand är verkligen inte min grej. Men, jag måste jag bara lyfta detta recept jag ramlade på. Jag har provat tre stycken olika LCHF-kladdkakor och tyckt "sådär" men denna är h i m m e l s k...

Jag är verkligen inkompetent när det gäller att baka men detta fixar jag. Faktiskt, när jag tänker efter, många LCHF-recept fixar jag bättre än när det ska jäsas och grejas med vetemjöl.

Tänkte bjuda på det här kväll och då göra ett "planerat avsteg" från min mejerifria månad. Kör ju en sådan på prov för att se om min envisa kropp vill släppa ifrån sig några centimeter kring midjan. Och det har ju faktiskt gått lite nedåt! Måste passa på att poängtera att detta inte är lösningen för alla men det kanske faktiskt är min lösning.

Och barnen älskar denna skapelse vilket så klart är den bästa bonusen! Vad är ditt absoluta favoritrecept på LCHF-efterrätter?

Receptet kommer från Mammas Deli:

FRANSK KLADDKAKA  LCHF

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Spänn bakplåtspapper i botten på en springform,  24 cm i diameter.
3. Smält chokladen med smöret på svag värme, ta bort kastrullen från värmen och rör ner sötningen, rör tills det smält.
4. Knäck i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg.
5. Vispa hastigt ner mandelmjölet till sist.
6. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter.
7. Låt kallna helt innan den tas loss från formen.
8. Låt stå i kylen över natten.
Gott med vispad grädde och lite bär.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Världens bästa kladdkaka

 1. Pingback:

 2. Profilbild

  Hej!
  Gjorde den här kladdkakan häromdagen och min vana trogen ändrade jag liiite här och där:
  1) använde 1 tsk steviaessens + 3 msk 100% erythritol istället för sötrix.
  2) använde 90% choklad
  Blev jättegott! Receptet skall sparas för återbruk. 🙂

Kommentera