FORSKNINGSFUSKET!

Dagens boktips kommer från kostrådgivare Tone Lyche
HandsOn Kroppsterapi  och Tone hittar ni i Stockholm (Globen).


Forskningsfusket! så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

Av Docent Ralf Sundberg

Boken är en annan infallsvinkel på varför vi äter det vi äter idag, med en historisk förklaring.

Ralf Sundström går igenom hur våra forskare har kommit fram till det som idag ses som sanningen när det gäller kostråd.  Hur dessa olika instanser har kommit till och vem som ligger bakom. Hur gick det till? Alla forskare drivs kanske inte av nyfikenhet, men av pengar?  Hur påverkar pengarna sanningen? En bok som visar sammanhangen.

Detta är en mycket upprörande och viktig bok. Den går in på djupet när det gäller vem som står bakom, vila krafter det är som driver fram olika forskningsresultat.  Den visar hur girigheten styr forskningen.  Hur prestige går före sanning. Boken är skriven på ett enkelt språk, det är en bok alla kan läsa och förstå. Det finns självklart referenser till alla rapporter om du själv vill gå in och kolla sanningshalten i det Sundberg skriver.

Detta är den viktigaste bok jag här läst, för att den ändrade mitt sett att se på världen!

Då jag läste boken fanns det vissa sanningar som gjorde att jag bara skrek rakt ut!  Jag blev så otroligt upprörd över vad jag fick lära mig i denna bok.  Jag är en mycket naiv människa som tror gott om allt och alla, men efter att ha läst denna bok så är jag inne på konspirationsteorier hela tiden. Jag förlorade min oskuld helt enkelt när det gäller att tro att staten vill mig väl. Det är bara så att alla vill tjäna pengar på mig och jag måste själv ta ansvar för att ta reda på vad som gäller. Bör ingå i alla gymnasieutbildningar och läkarutbildningar!


Du hittar boken i bokhandeln eller på nätet. Bästa priset hittar du troligen på Bokfynd.

Mer om författaren kan du läsa på Ralf Sundbergs egen blogg.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

2 thoughts on “FORSKNINGSFUSKET!

  1. Pingback:

Kommentera