En klassiker med rätt tillbehör

Köttfärslimpa må vara lite tidsödande men det är ju egentligen bara tiden i ugnen som är lite långdragen. Själva det aktiva arbetet är inte speciellt betungande eller långdraget. Under tiden den lilla limpan är i ugnen kan du göra något viktigt. Eller något helt oviktigt!

Naturligtvis skippar du potatis och annat tjafs och äter lite goda grönsaker till. Så blir du pigg och frisk och glad!

Köttfärslimpa med svampsås

  • 4 portioner:
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • 3 ägg
  • 600 g köttfärs av valfri sort
  • salt och peppar
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk soya
  • 2 dl crème fraiche
  • gröna salladsblad

Sätt ugnen på 175°. Hacka lök och bacon fint. Blanda med äggen och köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Forma en limpa i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter.

Skiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit. Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soya och crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.

Smaklig målitd!

Receptet kommer från "Näringsrik och naturlig LCHF".

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “En klassiker med rätt tillbehör

Kommentera