Ballongmage efter 7 år med LCHF

 "Yogalena" frågar: Jag har ätit LCHF i 7 år utan mejeriprodukter då jag inte tål dessa, ätit så här tack vare att jag har ett sockerberoende. Läser om andra som äter denna kost och talar om hur glada de är för att ha blivit av med sin ballongmage. Tyvärr är inte fallet så för min del utan jag har ett midjemått på 83 cm vilket gör mig så otroligt ledsen. Kan denna kost vara fel för mig? Jag mår bra för övrigt men är ledsen över min ballongmage. Snälla hjälp!

 Lena Larsson svarar: Hejsan Lena!

Ballongmage kommer oftast av stress som gör att magen inte fungerar som den ska, spannmål (gluten) och för mycket fibrer eller överskott av candida.

Förr åt vi mycket syrade grönsaker som innehåller naturlig probiotika.  Många mejerivaror typ yoghurtkulturer innehåller också probiotika.

Eftersom du uteslutit mejeri så föreslår jag att du testar probiotika som kosttillskott och att du letar efter en som innehåller Lactobacillus Rhamnousus som har visat sig ge bra effekt på uppblåsta magar.

Lycka till från Lena!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Frågelådan den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

3 thoughts on “Ballongmage efter 7 år med LCHF

 1. Profilbild

  Anna-Maria

  Hej. Har också svårt att bli av m magen. Trodde det berodde på för
  mycket mejerier. Mår annars bra m LCHF men vill få bort magen. Äter probimage som tillskott. Finns det något tips för just "putmage"?

 2. Profilbild

  Vissa av oss kvinnor får ju gärna en liten mage kvar efter att ha fött barn och den är svår att bli av med. Här är det att rör på sig och träna som gäller och det kanske ändå inte lyckas bli en platt mage. (tyvärr)
  Skillnaden är ju när man är svullen ibland, då får man ofta leta i kosten vad det kan bero på. Mejerier kan det var men hos de allra flesta beror det på spannmål = Gluten.

 3. Profilbild

  Anki Svensson

  Hej!
  Har ätit Lchf i 2 månader, har knappt gått ner 5 kg. Har en stor mage 106 cm men övriga kroppen är smalare. Jag försööker hålla mig till en handflata av kött/fisk grönsak och fett. Har bytat ut mjölk produkter till laktosfritt, för att se om det hjälper? Men det har det inte gjort.. Jag har underfunktion i sköldkörteln och medicinerar för det. Orkar snart inte längre, jag vill ju gå ner! Vad ska jag göra?

Kommentera