10 tips för att hitta träningsmotivationen

Var katten har jag lagt den? Ibland kan den där träningsmotivationen vara svår att hitta. Men sitt för Guds skull inte bara och vänta på den, den kommer nämligen sällan flygandes av sig själv. Ofta är det de där första träningspassen som känns tunga och omotiverade, sedan brukar motivationen infinna sig efter hand, i alla fall om du ser till att välja en träningsform där du har roligt under tiden. Om du ändå behöver några tips för att komma igång kommer en lista här. Vilka tips passar just dig?

 1. Skaffa en träningskompis så kan ni hjälpas åt att peppa varandra.
 2. Boka in träning i kalendern, gärna några dagar i förväg. Då vet du att du har tid och din hjärna hinner ställa in sig på att du ska träna just då vilket minskar motståndet.
 3. Gör i ordning en spellista med riktigt bra träningsmusik som gör dig glad och energisk.
 4. Köp nya träningskläder. Inte för att det är viktigt att se snygg ut, utan för att det blir roligare att träna.
 5. Anlita en personlig tränare. Om du är osäker på vilka övningar du kan göra i gymet är det ett måste att ta hjälp. Och även om du har koll kan en bra PT hjälpa dig med just motivationen.
 6. Byt gym, variation kan ge motivation.
 7. Prova en ny träningsform. Om du alltid brukar gå på aerobics, prova zubma, crossfit eller något annat som du inte provat förut. Tillåt dig själv att vara nybörjare och se till att hitta en riktigt bra instruktör som peppar dig.
 8. Tänk tillbaka på en situation då du haft riktigt roligt på träningen och då du känt dig riktigt motiverad. Vad var det som gjorde dig motiverad då och vad kan du göra för att återskapa den känslan? Du känner dig själv bäst och vet vad som motiverar just dig.
 9. Anmäl dig till ett motionslopp, t.ex. tjejmilen, så har du ett tydligt mål med träningen.
 10. Om du inte känner dig motiverad att gå ut och jogga, klä på dig joggingkläderna och bestäm dig för att ta en promenad. Vi kan nämligen ”lura” oss själva och förändra vårt sinnestillstånd genom att till exempel byta kläder. När du väl är ute på promenad är tröskeln ganska låg till att jogga en kort bit.

Vilket är ditt bästa motivationstips? Dela gärna med dig!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “10 tips för att hitta träningsmotivationen

 1. Pingback:

Kommentera