LCHF-frukost: Pias favoritomelett med färskost

Dagens frukosttips kommer från kostrådgivare Pia Nyberg som är verksam i  Linköping. Förutom att driva den här sidan har Pia nu mejlrådgivning och kurser på distans. Läs mer på hemsidan.


Omelett

Ett av mina första matlagarminnen är när jag ringer farmor och desperat frågar hur man gör omelett. Jag var ensam hemma, kring 10 år och hade hört någon säga på TV "...alla kan göra en omelett!". Min omelett såg ut som äggröra och jag kände mig totalt misslyckad. Farmor berättade om svag värme och gaffeln som sakta skulle vandra utifrån och in och runt om i pannan igen, och igen.

Numera kan jag göra omelett i sömnen känns det som. Tjoff, röra, tjoff, gaffla, vända, klar. Varje dag, vecka ut, vecka in.

  • 2-3 ägg
  • "en skvätt" grädde (2 msk?)
  • kokosfett att steka i
  • salt efter smak
  • färskost
Jag rör runt detta med gaffel i ett stort glas. Häller i en varm stekpanna. Drar sedan med gaffeln mot mitten, sakta runt runt tills allt har stannat. Då vänder jag på den och efter en halv minut är den klar. Upp på tallrik och så sklickar jag två rejäla klickar färskost ovanpå. 

Färskost

Philadelphia är väl den mest kända färskosten men jämför innehållet med andra märken som Eldorado, Icas, Coops. Oftast innehåller Philadelphia fler tillsatser och är dyrare! Här är Icas överst och Philadelphias nedanför. Ica tar 59,50/kg och Philadelphia kostar 84,50/kg. Varför stabiliseringsmedel när det inte verkar behövas?

Den här veckan har vi frukosttema. Klicka på frukost så får du upp ännu fler förslag. Njut av början på din dag - varje dag.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Frukost den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

4 thoughts on “LCHF-frukost: Pias favoritomelett med färskost

Kommentera