LCHF-frukost: Pias smoothie

Dagens frukosttips kommer från kostrådgivare Pia Nyberg som är verksam i  Linköping. Förutom att driva den här sidan har Pia mejlrådgivning och kurser på distans. Läs mer om på hennes hemsida.


Om du ska upp extra tidigt någon dag kan du förbereda denna kvällen innan, och ta med och dricka i bilen eller bussen. Ha för vana att alltid sitta lugnt ner när du äter över huvud taget men ibland är ju livet som det är och då är detta bra snabbmat/färdkost.

Är du hemma, njut i lugn och ro av en ...

Smoothie

Smoothie

Du kan egentligen köra ner det mesta i en mixer men jag brukar ta (ungefärliga mått):

 • 1 dl frusna blåbär
 • 1 dl frusna hallon
 • 2 dl mjölk
 • 1 dl grekisk yoghurt
För mig är det här egentligen för mycket mejerier och kolhydrater och dessutom för lite protein men någon gång  emellanåt kan jag njuta av detta. Om jag har kokosvatten hemma brukar jag byta ut mjölken mot detta. 
Om du har hemma, lägg till vaniljpulver.

Maskinen

Jag har köpt min smoothie-maskin från Biltema av alla ställen. Finns säkert andra utmärkta alternativ men jag tycker denna är finurlig på så vis att du gör smoothiesen i det glas du sedan ska dricka. När du är klar sätter du på den gröna ringen där du tidigare satt själva grejen som vispar runt. Fyra sådana muggar och ringar följde med plus lite annat. Jag tjongar in allt i diskmaskin, kanske slöar skären men enkelt är skönt.
Smidig maskin

Den här veckan har vi frukosttema. Klicka på frukost så får du upp ännu fler förslag. Njut av början på din dag - varje dag.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Frukost den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

6 thoughts on “LCHF-frukost: Pias smoothie

 1. Profilbild

  Sari

  Hej, har letat på Biltemas hemsida men hittar inte denna fantastiska maskin! Var det länge sedan du köpte den? Vill gärna äta laktos- och glutenfritt. Vilket bra tips med kokosvatten i smoothien! Tack!
  /Sari

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   Asch då! Kollade själv nu på hemsidan och hittar inte heller. Det är nog 2-3 år sen faktiskt, nu när jag tänker efter, som jag köpte den. :-/

   Jag gillar inte att dricka kokosvattnet rakt av men den passar perfekt i smoothiesen.

Kommentera