Att överleva på LCHF… omvärldshantering.. Vi har svaren

Du har käkat LCHF ett tag. Det går kanon, livet leker och du mår prima primör. Men den enda smolken i glädjebägaren är människorna runt dig. Det känns om det är du och dina fina, goda mat mot resten av världen. Nu har jag tagit mig en riktigt lång och härlig funderare. Vilka är de vanligaste påhoppen.  Jag ger dig inte bara ett utan hela tre  svarsalternativ  ( ja skulle kunna skriva ett jäkligt seriöst inlägg med jättefin fakta men det blev för långt... solly:)


Det kan aldrig vara nyttigt att äta så där mycket fett.Tänker du inte på kolesterolet?

Svarsalternativt: Snällt
Det är jättegulligt att du bryr dig om mig.  Om du vill kan du få låna lite böcker om det så att du slipper oroa dig... menar jag ... (här ler du rart och lägger huvudet på sne)

Svarsalternativ: Jag har fått nog
(här krävs lite mer skådespelartalang men det är väl värt att prova)
Koleeeste... (du tar dig för bröstet, gör ett väsande ljud och faller ner) Vill dock utfärda en liten varning på detta alternativ, det kan kosta både vänskap och ett falsklarm... men när orden tar slut, vad finns det kvar?

Svarsalternativ: Bimbo
Kolestrerol?! men hur jävla 80- tal får man va?
Rätt dräpande, jag menar vem vill vara helt ute?

Du jag har läst att man blir dum i huvudet av att äta så där, hjärnan måste ha socker för att kunna fungera.

Svarsalternativt: Snällt
Du menar väl, att hjärnan behöver glukos? Kära du vill du låna några böcker så du kan skilja på begreppen? Eftersom detta är det snälla alternativet är det mycket viktigt att denna mening uttalas på exakt rätt sätt... alltså utan spydigheter... har du svårt, öva gärna hemma framför spegeln.

Svarsalternativ: Jag har fått nog
Dum?! Du menar nog FARLIG... (blås upp dig och luta dig riktigt nära) jo det att man blir FARLIG har jag hört särskilt om man inte har ätit socker på länge... få se nu hmm... det var nog tre år sedan sist... Kan du FATTA hur FARLIG jag är nu då (se ondskefull ut).

Svarsalternativ: Bimbo
Dum?! Kallar du mig dum? Ja i så fall matchar inte dina skor...de e bara så förra säsongen (ja och som vi vet är det mycket värre än att vara dum).

Äh när ska du lägga av med  det där tramset?

Svarsalternativt: Snällt
Jag är väldigt ledsen men jag mår så himla bra på det så jag kör nog på ett bra tag till... kanske resten av livet. Ja är väldigt ledsen för att det gör dig upprörd. Titta den tilltalade i ögonen och lägg din hand ovanpå  hans eller hennes..

Svarsalternativ: Jag har fått nog
Vad exakt är det du kallar trams? Att äta riktig mat, tillagade från grunden med riktiga råvaror? Kallar du det trams?!! Vet du vad jag kallar trams äckliga micrade piroger, sås gjord på minimjölk, klibbigt bröd, sjuka mängder godis, läsk och glass, såser gjorda på pulver, att halva affären är fylld av mat som inte borde kallas mat... ja bara kör på tills du inte kommer på mer sen kan du alltid avsluta med... Min pappa är ändå starkare än din pappa för att visa hur låg du tycker den här diskussionen är.

Svarsalternativ: Bimbo
Ungefär samtidigt som när du slutar shoppa? Talk to the hand ...

Amen en kaka kan väl inte skada? Snälla jag har ju gjort dem till dig.

Svarsalternativt: Snällt
Du jag är verkligen jätteledsen men jag mår så gräsligt dåligt av mjöl. Jag tror jag är lite allergisk. Du vill väl inte jag ska få ont i magen? Lägg huvudet på sne och blotta strupen för att visa din undergivenhet. Det går förstås att ta en kaka och gömma den i servetten vid tillfälle... men det mina vänner det är den lätta vägen 🙂

Svarsalternativ: Jag har fått nog
Du jag är ledsen men jag mår så gräsligt dåligt av mjöl (nu kommer det roliga, beskriv vad som händer så målande och alltför ingående du bara orkar)
Jo du förstår, jag får sådana gaser att jag och mannen får sova i skilda sovrum och ändå vaknar han av knallarna. Ja och bajset ska vi inte prata om (och så gör du just det) först rinner det av mig, vattnigt liksom, sedan blir det klumpar.. typ så här stora (måtta med handen) gulaktiga... (ja bara kör på och kom ihåg att ingenting måste vara sant, ändamålet helgar medlet:)

Svarsalternativ: Bimbo
Nej det kan jag inte, fattarduväleller?

Jag tror inte på sånna där extremdieter att äta lite av varje har alltid fungerat.

Svarsalternativt: Snällt
Vad roligt att det fungerar för dig Jag önskar att jag kunde få äta lite av varje och ändå vara helt frisk och smal. Lyckliga du!

Svarsalternativ: Jag har fått nog
Extremdiet? Amen kom igen nu för fan. Berätta, vad är det som är extremt? Ja kom igen nu, hur äter jag? Är det för att jag inte äter potatis? Ja för det har ju mänskligeheten gjort ända sedans 1700 - talet. Är det extremt att äta sånt man blir frisk av jag då är jag väl extrem.. men det tycker jag säger mer om vår värld än om mig! ......hmpfff!!

Svarsalternativ: Bimbo
Ja men orka...

Ja nu känner jag att jag tillfört något. Livet kommer bli så mycket lättare när det finns färdiga svar. Det är bara att välja efter dagsform och humör. Att sätta sin egen tolkning och personliga prägel är det som ger det där lilla extra. Lycka till 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

14 thoughts on “Att överleva på LCHF… omvärldshantering.. Vi har svaren

 1. Profilbild

  Omvärldens reaktioner är verkligen det jobbigaste med att leva på lågkolhydratkost. Tyvärr tycker jag bara att jag blir sämre och sämre på att hantera dem, men det är väl för att jag är så trött på det. Jag blir oerhört provocerad av det här med att äta lite av allt, fastän jag varken är överviktig eller sockerberoende. Men varför skulle vi behöva äta mjöl och pasta?? Jag fattar inte de som håller fast vid det. På vilket sätt är det naturligt och på vilket sätt är en lågkolhydratkost farlig??

 2. Profilbild

  Så oerhört roligt:)))))!!!! Kul läsning en fredagsmorgon....!!! Jag platsar någonstans mellan snäll o den som har fått nog. Har inga problem med att leva med "min LCHF", tycker mest synd om dem som ännu inte greppat vad det handlar om. Försöker lyssna på debatterna som varit i TV, men blir så himla upprörd o arg att jag bara klarar någon minut:)...
  Blir istället glad när jag i mitt dagliga arbete (håller datakurser för äldre) möter människor som är nyfikna på det här med LCHF, o som till o med gått över till denna diet... mötte en äldre dam i veckan som var lyrisk... hon hade slutat med sina statiner som hon konstaterat gjorde henne så dålig... nu lyste hon som en sol av välmående! Det är glädje!!!!

  1. Johanna Lanner

   Inläggsförfattare

   Ja debatterna i TV är väl det som är mitt största problem just nu. Fast det är kanske alltid så att den ena sidan vill slå den andra i huvudet och ingen vill lyssna oavsett vad man debatterar om? Min omgivning är snäll och öppen vilket dock kan lura mig att tro att alla är lika liberala. Vad roligt med en äldre damen, när man få se sådan förändringar, ja då vet man att man är på rätt spår 😉

 3. Profilbild

  Frida

  Haha, kul!
  En annan jobbig sak är, tycker jag, när människor ska "tvinga på" folk som är överviktiga! Först säger de nej, för att de vet att de inte behöver det, sen slutar det alltid med att de sitter med en kaka eller fler i handen. O värst av allt är att de som tvingat på denna stackars människa en kaka sedan går och pratar om att den borde banta!? jag blir så arg!!
  Dock lider inte jag av detta, utan kan istället få höra "men du är ju så smal, klart du kan äta av efterrätten!?" sen så tror de att man bantar, pratar med mig om anorexia och börjar bjuda på maträtter som gör det otroligt svårt att äta som man vill. De bjöd alltid på sallad, sås o bröd där (släktträffar osv) men efter att jag gått ut med att jag äter lchf så bjuder de på tacogratäng och ihoprörd pasta och kättfärssås.. så fräckt!! ni kan ju gissa vem som satt vid ostbrickan... Grejen är att jag bara är 17år så dessa vuxna berättar för mig, som är så ovetande och dum, hur man borde äta..
  Tur att man har vissa i ens närhet som ser positivt på det och bara vill en väl! 🙂

 4. Profilbild

  Kicki

  ha ha ha he he he ho ho ho TACK! Helt enkelt underbart. Det är så lätt att irritera sig, bli förbannad eller helt enkelt bara tröttna på alla kommentarer man får. Men, sedda ur detta ljus blev det helt plötsligt roligt, nu nästan längtar jag efter att få prova dina svar. Come on alla anti-LCHF-are give me all you've got! Ha ha ha 😀

 5. Profilbild

  Mumriken

  Haha, skitkul! Ja nog skulle man behöva träna upp sitt psyke att klara av alla dessa "neggon" man har omkring sig. De som inte "fattat grejen". Jag säger som en annan kommenterat, jag blir sämre och sämre på att ta de negativa kommentaterna. Det pratas över huvudet på en som om man var mindre vetande. Längtar till detta blivit erkänt för det kommer det bli! DET är jag tvärsäker på!

  1. Johanna Lanner

   Inläggsförfattare

   Jag började käka LCHF 07 och på den tiden har det ju hänt otroligt mycket. 2007 var jag ett freak 😉 Jag var ju för guds skull nästan rädd själv. Den träningen av psyket och argumentationstekniken jag har fått av att äta naturlig mat kommer jag ha nytta av i alla delar av livet... Haha.

Kommentera