Hårvård

I dag tänkte jag ge några bra tips för hårvård.

Håret är ju framför allt kvinnans stolthet. När jag var ung hade alla ett blankt välvårdat hår. I dag är det väldigt sällsynt. T. o. m. frisörer är ovårdade i håret och helt i avsaknad av frisyr. Tycker det är en skam för yrket när man har hästsvans och ofräscha kläder. Dålig arbetsställning har de flesta också .

Nu har många unga flickor börjat köpa ricinolja i tron att de ska få tjockare hår. I Karlskoga tog ricinoljan slut på apoteken. Mycket ska man höra innan öronen ramlar av. Okunskapen är stor. Håret går inte att få tjockare än vad vi fått med oss i generna. Däremot är det viktigt med bra produkter.

Hud och hår har ett pH på 4,5 till 5,5. Vattnets pH är 7,0. Detta är anledningen till att lockiga hår blir krusiga när de utsätts för fukt. Många som har självlockigt hår upplever det när det regnar ute. Inte uppskattat.

Därför är det viktigt att använda shampo som ligger så nära hårets pH som möjligt. Därefter en balsam eller inpackning som ligger något under hårets pH. Då sluts hårstrået och det blir blankt. Låt inte balsam sitta kvar i håret utan skölj väl för att undvika att håret blir tungt.

Detta är vård utifrån. Kosten har mycket stor betydelse för hur håret ser ut. Många som bantar sig ner i vikt tappar håret eller får ett tunnare hår.

Kroppen är fantastisk. Den prioriterar det som är viktigast. Vi behöver inte hår för att springa maraton t.ex. Äter vi dåligt så får vi vitaminbrist och dåligt med näring. Håravfall som följd. Vi kan ju tappa hår genom sjukdom och manligt håravfall beror ju på hormonerna.

Sköter du håret med bra produkter och bra LCHF-mat blir håret blankt och vackert.

I dag blir det en favorit till lunch: En kycklingpaj, som är hämtad ur Anna Halléns bok: LCHF för kvinnor sid.115.

Här kommer en bild på min paj.

Paj

Tack för mig. Nu går stafettpinnen till någon annan. Vet ej till vem.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i * VECKANS KOSTRÅDGIVARE * den av .
Profilbild

Om Gunnel

Den här veckan får vi inspireras av Gunnel Elfman-Ericson. Gunnel är en härlig mogen dam som inte är rädd för utmaningar. Tänk bara att premiärblogga här, inför en stor läsekrets! Gunnel träffar du i Karlskoga där hon håller kurser och föreläsningar i LCHF. Som träningsform väljer hon idag stavgång eller Yoga. Ring Gunnel för mer info: 070-2319981.

2 thoughts on “Hårvård

Kommentera