Träning och kost

Jag försöker att träna på förmiddagen. Och det är av två anledningar.

 1. Jag är morgonmänniska
 2. Kortisolhalterna är högre vilket betyder jag har ett högre driv i träningen, samtidigt som jag har god tid på mig att få ner kortisolhalterna inför kvällen viket betyder god sömn

Tiden då jag tränar kan variera mellan kl 8 till kl 11,  det beror lite på hur jag har det med bokningar.

Det är mycket snack om att man måste äta frukost och gärna havregrynsgröt med grovbröd och en frukt till (vore jag häst så hade jag köpt konceptet).

Saken är den att det går att träna utan frukost. Och det går utmärkt att träna med fett och proteiner till frukost.

Det mina dagar alltid börjar med är:

 • 2 glas vatten
 • en detox som är grön eller röd (olika former av antioxidanter) som skapar förutsättningar för min lever att utföra ett bra jobb.
 • 1 st pro flora (probiotika)

Ibland tränar jag enbart på ovanstående, viket funkar alldeles utmärkt.

Annars alternerar jag mellan:

 • Ångkokta grönsaker ( broccoli, blomkål, tomat, paprika, lök, rödkål mm)
 • Proteiner och nötter ( kött, ägg, fisk och grönsaker

Träningen

Max 5 min löpning eller rodd som uppvärmning, därefter värmer jag upp de muskler som ska tränas. Förstår inte varför jag ska springa 15 min före träning om jag ska träna exempelvis armar.

När jag tränar så delar jag upp kroppen i olika muskler som jag tränar olika dager, så det kan se ut som så här.

 • Överkropp: bröst, rygg och axlar
 • Ben: ben
 • Bål: magmuskler
 • Armar: armar

Mina träningspass är inte längre än 45 minuter.

Efter träningen så äter jag två återhämtningsmål. Det första efter ca 20 min som består av antioxidanter och ett whey protein från gräsbetande kor utan antibiotika i och lite kolhydrater (ca 15 gr).

Mål två äter jag ca 30 min efter det första och det proteiner från riktig mat (ägg, rostbiff, räkor, fisk) och långsamma kolhydrater (nötter).

Därefter äter jag lunch som består av proteiner och fett.

För mig funkar detta utmärkt. Om du är nyligen ställt om till LCHF/ Paleo så kommer du inte kunna träna lika hårt i början. Det tar ett tag innan du uppdaterat fettmotorn. Så räkna med sämre träning de första veckorna.

Men därefter kommer du att kunna träna hur bra som helst och få grymma resultat.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i * VECKANS KOSTRÅDGIVARE *, Träning den av .
Profilbild

Om Alexander Gefwert

Alexander Pernberg Gefwert, 41 år, är uppväxt och boende i Stockholm. Gift med Anette Pernberg och har två barn som är 19 år och 17 år. Alexander och Anette driver träningsanläggningen För Dig, i Bromma där du tränar i en privat miljö utan andra medlemmar i lokalen. Här har vi integrerat kostrådgivning med träning samt att du får handfasta råd om hur du gör i vardagen för att få det att funka på ett enkelt sätt. Du får träna funktionell träning och serveras en ekologisk proteinsmoothie (med extra grädde om du vill) på fullfeta produkter. Läs mer på För dig 

4 thoughts on “Träning och kost

  1. Profilbild

   Hej
   Det är poliquin produkter ( som vi är återförsäljare av) det är lite olika inehåll i dom som är gröna och röda. De gröna inehåller mycket olika grönsaker ( broccoli, blomkål, spenat, spirulina, Chlorella mm) den röda inhåller mer bär och röda grönsaker. Allt inehåll är organic. Den gröna inehåller ca fyra portioner frukt och grönt. Den är vår stor säljare

 1. Profilbild

  Matilda

  Hej!

  Tack för spännande inlägg under veckan! Jag har en fråga om LCHF och träning. Jag äter sedan ett halvår tillbaka lchf, en rätt strikt variant och mår toppen av det. Träningen (tränar ca 3gånger/v främst löpning och spinning i "bekvämt" tempo) har fungerat bra även om det var rätt tungt i början. Av olika orsaker händer det att jag äter kolhydrater ibland för att jag väljer att göra det. Om jag snabbt vill bli av med dessa ur kroppen och ställa om till fettdrift, kan då ett tex längre spinningpass vara ett sätt att göra det? Kan jag med andra ord utgå i från att min kropp är kolhydrattömd efter ett längre distanspass eller lagras det även på andra sätt?

  Angående era kosttillskott. Är det gluten i dem?

  1. Profilbild

   Hej Matilda

   Teoretiskt så kan du tömma muskeln på glykogen, faktum är att muskeln aldrig tömmer mer än att det finns kvar ca. 30% i muskeln. Konditions träning är inte det enda sättet att tömma muskeln på glykogen. Faktum är att styrketräning är ett utmärkt sätt att tömma musklerna på glykogen och framförallt så gör du det snabbare.
   Våra kosttillskott är ekologiska,samt mejeri,gluten och framförallt fruktosfria.

Kommentera