Spretigt inlägg

Det här inlägget är det spretigast hittills, orsaken hittar ni på slutet. Jag kommer först berätta om våra två veckor på nätet, sedan tipsa om en busenkel mellis och därefter avsluta om något helt annat…

2 VECKOR ON-LINE

Igår fyllde vi 2 veckor! Hipp hipp hurra! Vi har fått ett fantastiskt mottagande och vi är så nöjda över våra siffror:

Vi trodde vi skulle nå ut till 40,000 i runda slängor. Att nå ut till så många betyder ju inte att alla klickar på länken. Men att nästan hälften gjort det, och ännu roligare, att så många återkommer, känns fantastiskt kul!

Det ligger mycket arbete bakom inlägg och allt runt om sidan. Från kommentarer och mejl verkar många förstå det och framför allt verkligen uppskatta det. Bra - då tänker vi rätt och då gör vi förhoppningsvis nytta!

MELLIS

Tanken var att jag skulle skriva om småbarn och hur man balanserar en hälsosam vardag med dem och att ändå vara en del i vårt samhälle. Det är inte bara en gång jag känt mig som mamman från Mars... Idag kommer mitt troligen kortaste inlägg i ämnet… förslag på kul mellis!

Jag blev inspirerad av Goranka som en del av er säkert känner från Facebook och LCHF-sidorna där. Hon brukar göra figurer av tjockare ostskivor. Jag provade att göra varva vanliga ostskivor med skinka och smör. Kolla bilderna så förstår ni. Busenkelt och ungarna älskar det! Tack Goranka!

Ost, skinka, ost
Forma med kakformar
Resterna? Mamma-mums eller blanda i morgondagens frukostomelett

 

"... OCH DET ÄR MIN HUVUDVÄRK"

Varför spretigt inlägg och varför kort om det jag egentligen ska skriva om?

Jo, jag har inte hunnit mer… VERKLIGEN en klen ursäkt men jag ska i alla fall försöka göra något åt att min tillvaro plötsligt och utan förvarning förlorar ett halvt dygn. Jag får nämligen migränliknande huvudvärk emellanåt och blir helt däckad. Naturligtvis blev jag det den dagen jag skulle skriva ett fyndigt inlägg här.

Boing. Däckad.

Laddad med Panodil och Ibumetin, på spikmatta och till ljudet av Disneys Tingeling trängde sig ett ämne fram, till en kommande artikel: Huvudvärk och Migrän. Det borde ju var fler som vill veta hur man förebygger och minskar ett anfall.

Jag hatar nämligen att få tillvaron omkullkastad av något negativt, och kanske (högst troligt!) något jag själv kan styra över. Eftersom jag är lösningsfokuserad  så vill jag nu ta chansen att gå från att tänka på att fördjupa mig, till att jag faktiskt fördjupa mig om det.

I mitt fall är det ofta kopplat till PMS men jag har hittat väldigt lite läsning om det. En läkare jag frågade var för övrigt helt oförstående. En amerikansk bok jag faktiskt hittat hävdade att minska kolhydrater. Men hallå, jag äter ju LCHF!  Det var nog inte till mig råden var riktade... men jag tänkte iallafall efter och måste medge att anfallen är något färre sen jag började med LCHF. Och jag får aldrig riktig migrän längre utan en slags mildare variant. Antingen har graden förändrats med åldern eller så är det på grund av kosten.

Högst troligt är det kosten. PMS uppstår ju på grund av hormonförändringar. Genom att äta LCHF förändras hormonbalansen. Klart kosten kan påverka!

Men det måste finnas fler saker att göra, tänkte jag just när sonen tvingade fram mig under filten (för att knäppa hans rosa prinsessklänning så han kunde likna Tingeling).

Självklart finns det fler saker. Stresshantering. Träna. Kan det vara mineralbrist (magnesium)? Mejerier? Kan det vara något annat…? Om jag kommer till något vettigt slutresultat så presenterar jag det här. Kloka och erfarna läsare: tipsa mig gärna i kommentarsfältet om böcker, artiklar, länkar. Har du egna erfarenheter där du blivit bättre? Berätta!

Och nu är mitt spretiga inlägg slut – hej så länge!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Mellis den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

One thought on “Spretigt inlägg

 1. Profilbild

  Agnes

  Efter nästan 5 år med LCHF så vet jag att det hjälpte för min migrän. Från 1-2 ggr per mån blev det nästan aldrig under flera år! Vilken lycka det var.
  Sista 7mån är migränen/huvudvärken dock tillbaka - och det tillskriver jag STRESS och därmed nästan dagligt intag av några bitar mörk choklad..
  Lycka till att hitta din lösning!
  Jag jobbar på att komma ur min situation med för mkt stress.

Kommentera