Premiär!!!

Jag heter Gunnel Elfman-Ericson och är en pigg pensionär 70+. Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle blogga.

Det som är utmärkande för mig är att jag gillar utmaningar och detta är en stor sådan.

En annan mycket stor utmaning var hösten 2010 när jag läste till Lic Kostrådgivare i Stockholm. Den utbildningen är jag mycket stolt över.

Hoppas att jag med denna blogg kan inspirera flera äldre läsare att det aldrig är för sent att förkovra sig.

Hösten 2010 i Stockholm var mycket lärorik. Många härliga kursare. En särskild tanke går till Jessica.  Vi pluggade en del ihop. Jag kände aldrig av att jag kunde vara hennes mamma. Vi var riktiga kompisar.

Har varit frisör i 50 år. Har aldrig haft någon yrkesskada såsom problem med axlar och rygg som drabbar många frisörer.

Undrar en del över detta. I dag när jag har facit i hand förstår jag detta. Har idrottat mycket i min ungdom. Hård träning med skivstång och tävlingscykel.

Konditionsträning på ganska hög nivå. Detta var mest under tiden före 20 år. Då grundlade jag mitt behov av att röra på mig. Är aldrig helt utan någon form av träning. Har åkt tjejvasan ,sprungit tjejmilen och simmat Vansbrosimmet för tjejer. Allt detta kräver förberedelser i form av träning. Jag är envis av naturen.

Inlines slutade jag med för 5 år sedan p g a skaderisken. Älskar långfärdskridskor och skidåkning både utför och på längden. Allt detta är troligtvis en anledning att jag har en ganska god fysik.

Numera blir det stavgång nästan varje dag och skogspromenad på skogsstigar med vår hund varje dag. Utövar också yoga och går på gym där jag periodvis utövar Easyline. En sorts cirkelträning för hela kroppen.

Detta var första dagens blogg.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i * VECKANS KOSTRÅDGIVARE * den av .
Profilbild

Om Gunnel

Den här veckan får vi inspireras av Gunnel Elfman-Ericson. Gunnel är en härlig mogen dam som inte är rädd för utmaningar. Tänk bara att premiärblogga här, inför en stor läsekrets! Gunnel träffar du i Karlskoga där hon håller kurser och föreläsningar i LCHF. Som träningsform väljer hon idag stavgång eller Yoga. Ring Gunnel för mer info: 070-2319981.

3 thoughts on “Premiär!!!

  1. Profilbild

    Du är ju beundransvärd Gunnel!
    Det är nog sant som du skriver att man lägger grunden för rörelsebehov i unga år, jag önskar att jag också hade haft rörelse och idrott som en naturlig del av vardagen som barn/ungdom. För mig var skolgymnastiken en plåga och på fritiden var det inga sportaktiviteter. Jag kämpar på nu som vuxen i stället och inspireras o får energi av personer som dig! Tack för att du delar med dig.

Kommentera