Mitt favorit-recept: Köttfärsbiffar

Ett recept hade jag tänkt ha med i den här bloggen under veckan. Och vad väljer man? När man äter LCHF-kost får man ju äta så otroligt mycket god mat hela tiden. Kött, fisk, ostar, goda röror och såser. Fina grönsaker. Jag ville välja en favoriträtt men det fanns för många. Så då valde jag en rätt som är typisk för min mat-filosofi i stort. Det ska vara enkelt att laga, inte ta för lång tid, men ändå kännas lite lyxigt i vardagen.

Köttfärsbiffar kan man variera på massor av olika sätt, här är ett grundrecept med en mycket god röra till.

Det viktigaste när man gör en förändring med kosten är att försöka att inte krångla till det för mycket. Om man inte var en gourmet-kock som älskade matlagning innan så kommer man kanske aldrig att bli det heller. Anpassa nivån på matlagningen till vad du har tid, lust och ork till. Sänk kraven och ha roligt i köket!

Köttfärsbiffar

Recept 4 personer

 • 600 gram nötfärs eller blandfärs
 • 1/2 dl vispgrädde
 • 1 msk fiberhusk
 • 1/2 riven gul lök
 • 1/2 paket grovt riven fetaost
 • Röra med soltorkad tomat:

Blanda grädde, fiberhusk och lök. Tillsätt färs, riven fetaost och kryddor. Stek på medelhög värme.

Tomat & Fetaoströra

 • 6 st soltorkade tomater
 • 1/2 paket fetaost
 • 1 1/2 dl crème fraiche
 • vit/svartpeppar

Röran mixas med en mixer och tillsätt eventuellt lite mjölk eller grädde om du vill ha den tunnare.

Servera med skivad zuccini som du stekt snabbt och kryddat med lite timjan.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Mitt favorit-recept: Köttfärsbiffar

 1. Profilbild

  Ola

  Verkar väldigt gott! Jag brukar höfta lite men hur stort är ditt halva paket fetaost? Jag är förpassad att välja bland de laktosfria alternativen (som då heter salladsost) men även där finns olika stora burkar. Och olika fetthalt...

Kommentera