Lid människa, lid!

Jag upphör aldrig att förvånas över hur många människor som med lätthet betalar tusentals kronor för piller, pulver och oätliga soppor. Samma sak, om och om igen. För att inte tala om årsgymkortet som inhandlas varje januarimånad – och slutar användas i mitten av februari. Eller ett medlemskap för att få låna en våg varje vecka. Eller de nya joggingskorna för sjuttonhundra som snart står kvar i hallen som nå´n sorts minne över fornstora dar. Många tusentals sköna kronor. Varje år.

För tro, hopp och kärlek verkar vi kunna betala nästan vad som helst. För visst är det väl det det handlar om – hopp? Hopp om en enkel lösning? Eller åtminstone en lösning? En lösning på de envisa kilona runt magen eller låren, den onda magen, värken eller energilösheten.

Kanske skulle vi uppfinna ett LCHF-piller – för hoppets skull menar jag? En liten vit, eller nej förresten, en smörgul tablett, som ska intas regelbundet, i samband med måltid, tre gånger per dag. Innehållande en revolutionerande, patenterad, hemlig ingrediens som är grundligt och vetenskapligt testad på ett laboratorium i något obskyrt hörn av världen. Det får gärna smaka illa också. Och helst ge lite klåda och sura uppstötningar nå´n timme efteråt. Då vet man att det är ”på riktigt” liksom. Att det funkar. Vad tror ni, skulle det sälja?

Jag menar, hur trovärdigt är det att säga att det egentligen bara handlar om vanlig mat? Att maten vi ätit gjort oss sjuka och att rätt mat gör oss friska? I så fall skulle ju alla kunna bara…äta…gott…och må bra? Nej, det måste vara en hake nå´nstans. Lite lidande måste till! Hunger. Skavsår. Nå´t äckligt som ska sväljas. Och dyrt!

Eller inte…

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

6 thoughts on “Lid människa, lid!

 1. Profilbild

  Ethel Loberg

  Och utlandskryssningar skulle jag tillägga.
  Inget fel att åka på utlandskryssning om pengar finns, inte alls men inte kryssning för att man börjat käka LCHF. Med dagens fantastiska LCHF-bloggar plus ett par tidiga LCHF-böcker fixas LCHF-stuket hur lätt som helst. Jag har inte betalat en krona förutom de tidiga böckerna för att bli en riktig jäkel på att käka LCHF.
  Men återigen, har man pengar över, varför inte åka på en kryssning?

 2. Profilbild

  Ethel Loberg

  Eva, där fick du till dä!
  Vem mins inte när jogginghysterin drog i gång, (inget fel att jogga) plötslig "gick det inte att kuta i de gamla trasorna längre" trikåer tack. Tills en dag då det återigen, a là kejsarens nya-kläder, kom gamla avlagda klubboveroler tillbaka i spåret.

 3. Profilbild

  Ethel Loberg

  Eva, där fick Du till dä!
  Vem mins inte jogginghysterin (inget fel att jogga) plötsligt dugde inte de gamla "trasorna" Dyra trikåer tack. Tills det återigen, a là kejsarens nya kläder kom gamla uttjänta klubboveroler i spåret.

 4. Profilbild

  Eller så gör man som jag, faktiskt använder gym/joggingskorna HELA året på avsedd plats!;) Nu är det ju så att det finns de som tar betalt för att lära ut hur man äter lchf också, jag har inte betalat en krona för min kunskap hittills (-28 kg), har inte ens köpt en app till luren, anser mig kunna hitta allt jag vill veta när jag surfar runt på nätet. Visserligen betalar jag ju för att surfa, men det kan ju hela familjen använda sig av.=))

  Var och en blir salig på sin tro!;)

Kommentera