Kosttillskott och kosttillskott

Jag upplever att det är ett ganska stort motstånd generellt mot kosttillskott. Jag får ofta höra: ”… ja men jag äter en allsidig kost så jag får i mig alla vitaminer och mineraler”.

Ok, men faktum är att den mat vi äter idag är inte i närheten av samma näringsinnehåll som våra mor- och farföräldrar åt.

Hur kan det komma sig?

Idag transporterars mycket av våra grönsaker långa vägar.

De drivs upp i en höger hastighet (jämför en snabbväxande tall mot en långsamt växande tall från Norrland)

Jorden är näringsfattigare.

Vi äter fisk som är odlad i basänger, kött som får kraftfoder.

Listan kan göras lång.

På det ska även läggas att vi väljer bort ekologiskt framställd mat. Mat som inte är ekologiskt framställt innehåller mer gifter och det betyder att vi har ett större behov av bl.a. antioxidanter.

Vi utsätts för en större stress idag än för 50 år sedan, det ökar också kroppens behov av antioxidanter.

Så vilka kost tillskot behöver i stort sett alla?

 • Omega 3
 • Zink
 • D vitamin
 • Magnesium
 • Antioxidanter

Vad är viktigt att tänka på när du handlar kosttillskott:

 1. Ekologiska
 2. De billigaste är inte alltid bäst.
 3. Hur mycket vitaminer, fettsyror, mineraler finns det per portion.

Månget omega 3 produkter innehåller väldigt lite omega 3 per kapsel så rent procentuellt betyder det att du måste ta många kapslar för att komma upp i en vettig nivå. Då blir priset ganska högt per dygnsdos. Om innehållet i en kapsel till 50% är omega3, vad är innehållet i övriga 50% ?

De kosttillskott jag äter varje dag är:

 • Omega3 liquid
 • Zink
 • Magnesium
 • D vitamin
 • Antioxidanter

Om du är intresserad av ekologiska kosttillskott av bra kvalitet så är du fri att beställa från oss, maila vad du är intresserad av så skickar vi det.

Nu har vi kapslar som är kombinerat med omega3 och D-vitamin i ett.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kosttillskott och kosttillskott

 1. Profilbild

  Johanna

  Hej!

  Om jag är intresserad av att beställa kosttillskott av er, vart mejlar jag för prisuppgifter m.m.? Sen undrar jag över omega3. Kan man få för mycket av det? Jag är väldigt mycket lax bland annat. Behöver jag fortfarande tillskott av omega3?

  /Johanna

 2. Profilbild

  Hej Johanna
  Om du mailar till alex@for-dig.se
  så återkommer jag med pris samt info.
  Ang för mycket omega 3 , så är det svårt att överdosera,- av den enkla anledningen att vi får i oss för mycket omega 6 . Om du äter blodförtunnande medicin så bör du konsultera din läkare före. Om du stressar eller är överviktig så ökar ditt behov av omega 3,-även mängden du behöver ökar då. Om du har inflammation (tex högt blodtryck, diabetes) så ökar även behovet av omega 3.Om du äter lax så är i stort sett all lax vi köper i affären odlad ,även den ekologiska. Laxen gör om det den äter i sin naturliga miljö till omega 3. Jag vet inte vilket foder odlad lax får, så jag kan inte säga om den inehåller något omega 3 överhuvudtaget. Vill minnas att kostdoktorn jämförde odlad lax med ett simmande margarinpaket på sin blogg.

  /Alex

 3. Profilbild

  Äntligen någon som förstår sig på detta med att vi behöver extra intag av vitminer, mineraler och antioxidanter. Alldeles för mång lever kvar i det gamla och tror att vi fortfarande får i oss tillräckligt genom att äta rätt. Din lista ovan nämner mycket om varför vi verkligen behöver det. Synd bara att så många som läser inom näringslära mm fortfarande går ut i tidningar, tv m.m och säger att man klarar sig länge på att äta en allsidigkost. Vad många också borde tänka på är näringsupptaget skiljer sig från människa till människa. Bara för att vi äter bra betyder det inte att vi har tillräckligt av vitaminer och antioxidanter i kroppen för att skydda oss mot de fria radikalerna. Frågan till alla är egentligen...vilka vet bäst?
  Ha en underbar dag!

 4. Profilbild

  findus

  Hej, jag började med lchf i april 2011, hade lite högt blodtryck och min läkare vill se vad lite viktnedgång skulle ge. Jag provade lchf. När jag i somras gått ner ca. 6 kg så var jag på en annan undersökning (har inte träffat min läkare igen) och då mättes mitt blodtryck och det hade då gått ner, jag blev förstås glad. När jag nu på hösten gått ner ytterligare ett par kg. så har tyvärr blodtrycket gått upp igen, jag blir ju väldigt stressad också när de ska ta trycket. Jag behöver nog gå ner några kg till, väger ca 62 kg till mina 156 cm, men jag tycker inte att det verkar som om detta kommer att påverka mitt blodtryck så mycket.
  Ytterligare en sak som jag reagerat över är att jag, tvärtemot andras upplevelser, varit mer drabbad av förkylningar sedan jag började med lchf våren 2011. Kan det vara någon brist? Har börjat äta tillskott (omega 3 och D-vitamin). Förutom ovanstående så mår jag så bra av att äta lchf och vill absolut fortsätta.//findus

  1. Profilbild

   Hej Findus
   Kul att det funkar med LCHF för dig ( bortset från fler förkylningar). Det är inte ovanligt att blodtrycket stiger inför mätningar på grunda av nervositet. För att få diagnosen förhöjt blodtryck så måste man utreda det. Att enbart konstatera att det är högt när du mäter det betyder att det är förhöjt just där och då.
   Att du blir sjuk oftare kan ha att göra med din tarmflora, du kan optimera den med hjälp av probiotika.
   Fortsätt med både omega 3, d-vitamin och LCHF
   Omega 3 fungera även som blodtrycksänkande och är antinflamatoriskt

   Kämpa på

 5. Profilbild

  Maria

  Hej
  Hur är det med selen och folsyra. När skall och hur mycket skall man äta av det eller skall man inte äta det alls. Själv så har jag underfunktion i sköldkörteln och är allergisk mot skaldjur så den matkällan går ju bort.

Kommentera