Favoritfråga

Jag har en favoritfråga som jag ställer till vid väl utvalda tillfällen, t.ex. har en trögstartad bordskavaljer på ett bröllop fått den. Att han var trögstartad bestämde jag mig för, när jag som jag tyckte lite skämtsamt sa: ”Ursäkta mig, jag ska bara gå och tvätta fötterna”. Då tittade han gravallvarligt på mig och frågade: ”Lider du av fotsvett?”

Ialla fall, min fråga är: Vilken är din livs bästa måltid? 

Säg att jag ställt den kanske 50 gånger, och det underbara är, att svaret nästan aldrig handlar om vad som ligger på tallriken, utan var och i vems sällskap måltiden sker.

Jag har förstört tusentals måltider, där det enda som betytt något är vad som ligger på tallriken, och där platsen och sällskapet varit sekundärt. Helst har jag inte velat ha något sällskap, utan möjligtvis tillsammans med Den Röda. Därför har jag varit så fascinerad över att få höra berättelser där man vandrat 8 timmar, och till slut kommit fram till en liten hytta, och får fyr på elden, och sitter tätt tillsammans för att få kroppsvärme och delar på någon konservburk. Eller där man blivit hembjuden till någon gästvänlig grekisk familj som fattig tågluffare, där man spelat dragspel och sjungit samtidigt som man serverat ett överdåd av olika grekiska specialieteter. Och det fantastiska i mitt liv är att jag nu har hittat tillbaks till den känslan, att det viktiga är inte längre är vad som ligger på tallriken, utan i vems sällskap och var jag äter den! Missförstå mig rätt nu, ni vet - att jag vet - att det är viktigt vad som ligger på tallriken :o))

Imorgon bjuder jag kort och gott på mitt favoritrecept så jag vill nu med dessa rader tacka för mig, Tonåringen, Lilla S, Den Kloka, Den Röda och Kärleken, och de 6 härliga dagar vi fått dela med er läsare där ute!


När Eva Larsdotter inte skriver här, hittar ni henne som kostrådgivarei Göteborg. Läs mer på Evas hemsida.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera