Bra mat för lådan!

Nu stundar vardagen och för en del av er har den säkerligen redan pumpat igång med välfyllda dagar. Egentligen borde ingen behöva jobba heltid, för det blir så lite tid över till sådant som gör att vi mår bra. Matlagning från grunden och tid till rörelse i vardagen hade behövts prioriteras. Har man dessutom småbarn eller skolbarn så tar det mycket tid i anspråk. Andra har kanske en aktiv fritid och då blir det inte mycket tid som sätts av för matlagning. Visst finns det snabba lösningar som är nyttiga och lätta att variera, det är inget problem. Det gäller bara att ha lite framförhållning och lära sig att planera. En annan bra idé är att laga större mängd mat som du sedan fryser in i matlådor. Bra att ta fram när tiden är knapp eller hushållets olika medlemmar äter på olika tider.

Här följer recept på en gryta som fungerar att frysa in. Detta gäller naturligtvis själva grytan. Sedan är det bara att värma och servera med sallad och en dressing. Fler recept finns i "Näringsrik och naturlig LCHF". Foto: Hans Desser.

Kyckling med valnötter och gorgonzola

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 500–600 g kycklingkött
  • smör att steka i
  • 100–150 g gorgonzola
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 100 g valnötter
  • blandad sallad
  • 1 liten rödlök

Hacka löken och skär kycklingen i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken en liten stund. Lägg i kycklingen och fräs under omrörning i ett par minuter. Tillsätt osten i mindre bitar och sänk värmen. Låt osten smälta och tillsätt sedan grädden. Smaka av med salt och peppar. Osten är salt så kanske behövs det bara peppar. Låt det hela puttra och hacka valnötterna.

Servera med blandad sallad och finhackad rödlök. Strö över valnötterna vid servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i På resa/utflykt/matsäck/picknick den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera