Viltskav med grädde och blomkålsmos med tomat

(4 portioner)

 • 1 gul lök
 • 250 g skogschampinjoner
 • smör till stekning
 • 2 paket renskav, fjällskav eller annan skav (480 g sammanlagt)
 • 2 dl vispgrädde
 • salt och peppar
 • 2 enbär
 • 1 stort blomkålshuvud eller 2 små
 • 5 soltorkade tomater
 • 1–2 dl crème fraiche
 • lingon och persilja till garnering

Skär löken i båtar och champinjonerna i skivor. Hetta upp smör i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök och svamp. Stek så att det mesta av svampens vätska försvinner. Lägg över det stekta i en skål och fräs köttet i smör. Blanda ihop det du har stekt och tillsätt vispgrädde. Smaka av med salt och peppar. Krossa enbären i en mortel och tillsätt dem.

Koka blomkålen delad i mindre bitar. Mixa tillsammans med de soltorkade tomaterna och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Servera med hackad persilja och en näve lingon.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Vilt den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “Viltskav med grädde och blomkålsmos med tomat

 1. Pingback:

Kommentera