Vad gör en kostrådgivare?

Kostrådgivare som är registrerade hos oss har utbildning inom näringslära - oftast mer än en läkare! Läs här om skillnaden mellan kostrådgivare, läkare och dietister.

Vi utgår också från evolution som bevis, samt naturligtvis, modern forskning. Vi tänker också logiskt. Om befolkningen blivit avsevärt mycket tjockare sedan offentliga myndighetsråd infördes för cirka 40 år sedan - då är det något som är fel.

Vi  erbjuder kunskap inom naturlig kost - alltså inte pulver och piller! Vi förespråkar en lågkolhydratkost med naturliga fetter. Vi rekommenderar aldrig margariner, tillsatser, light-produkter eller mat med gluten.

Formerna kan variera, det kan vara föreläsningar, individuell rådgivningar, kurser med träffar eller på distans. Våra kostrådgivare utgår från näringslära, evolution och logik. Vi ser inte kost separerad från övrig hälsa eftersom vi har en holistisk grundsyn.

Många kostrådgivare är verksamma på fler orter än där de är listade. Gå in på respektive kostrådgivares hemsida för mer information.

Är du kostrådgivare? Mejla pia@kostradgivarna.se för information om hur du registrerar dig. Berätta vilken utbildning du har inom kost.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera