Tomatsoppa med lite schvung

Det här är ett alldeles fantastiskt recept som jag tror kommer från tidningen ”Laga lätt”. Den innehåller inte så mycket fett eftersom den kommer från den tidningen, men det fixar du själv genom en rejäl klick creme fraiche och kanske en bit Brieost bredvid.

Soppan har förvånat de som jag bjudit på, så enkel mat, men så himlans god! Den går att förbereda dagen innan också vilket jag tycker är ett stort plus om du vill använda den som förrätt till exempel.

  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 burk krossade tomater med chilismak (400g)
  • 1 burk kokosmjölk (400g)
  • 3 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller 4 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Koka allt under lock 15 minuter. Smaka av med detta:
  • 1/2 tsk salt
  • saft från 1/2 lime

Mixa soppan slät med stavmixer. Servera med matyoghurt (ta greken, den är fet och god), kanske fröbröd om du kan äta det. Det går utmärkt att strö lite thaibasilika över.

En sak är tråkig med innehållet i den smaksatta chilitomatkrossen. Socker! Så onödigt… bedöm själv om du funkar på det, det har du ju själv bäst koll på. Personligen så funkar så pass liten % för mig. Det är 5,8% i själv cilikrossen men sen tillkommer ju massa andra ingredienser så det totala blir ju lägre i procent.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera