Kycklinggryta med blomkålsris

(4 portioner) 

 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • smör att steka i
 • 400–600 g kycklingkött
 • 2 dl crème fraiche
 • 1 msk curry
 • 1 tsk gurkmeja
 • saft av pressad citron
 • salt och peppar
 • 1 blomkålshuvud
 • gröna salladsblad

Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg i stekpannan. Stek ett par minuter och tillsätt sedan crème fraiche, curry och gurkmeja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Koka upp rikligt med vatten. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Koka ett par minuter. Häll av vattnet, salta och peppra.

Servera med gröna salladsblad.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Kyckling & kalkon den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera