Koriandernudlar med räkor

Det här är en superfavorit! I originalet ska det vara glasnudlar men om du äter low carb får du beställa shiratakinudlar istället.

(4 portioner)

 • nudlar för 4 portioner, vi tycker det behövs 3-4 paket
 • rapsolja
 • 1 gul lök
 • 1 stor vitlöksklyfta
 • liten bit färsk ingefära
 • 1 lime
 • 600 gram skalade räkor
 • 1 kruka koriander
 • 0,5 tsk salt
 • nymald svartpeppar
 • kokosfett att steka i

Hacka koriandern grovt. Blanda med räkorna. Pressa limen över.

Finhacka lök, vitlök, ingefära och fräs allt i kokosfett.

Koka nudlarna enligt anvisning (nedan). Blanda runt nudlarna med lite rapsolja och lägg till allt hack du gjort tillsammans med räkröran.

Lite tips: snåla inte med salt och servera fort eftersom nudlarna svalnar fort i och med de kalla räkorna.  Det är inte så mycket fett i måltiden så tänk på att ta en extra skvätt grädde i kaffet eller en extra sked kokosfett över maten. Eller, om du inte triggas, göra en LCHF-efterrätt.

Info från LCHF-butiken:  Nudlarna  är otroligt populära eftersom de inte ligger i någon illaluktande vätska som brukligt för shirataki ... Shiratakinudlar är ett fantastiskt tillbehör till köttfärssås, wok, grytor och sallader, helt utan kalorier och kolhydrater. Nudlarna har tuggmotstånd och kokar inte heller sönder. Detta är en helt naturlig produkt tillverkad av konjacrotpulver som är naturligt fritt från både kolhydrater och nästan inga kalorier - absolut högsta kvalitet, inga konstiga tillsatser. 

Så här tillagar du nudlarna: Spola av nudlarna i kallt vatten så du får bort vätskan de låg i. Lägg nudlarna i kokande vatten med salt/ buljong i  eller klipp ner dem direkt  i en wok/gryta och låt dem koka 2-3 minuter, nudlarna kan även ätas okokta o  kalla i en sallad... Oöppnade nudelpaket kan förvaras i skafferi, öppnat paket kan förvaras 2-3 dagar i kylskåp.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera