Grekisk sallad

Ibland är det svårt att skapa en lång mättnad på bara en sallad. Känn efter så du inte upplever hunger efter bara några timmar.  Jag äter gärna denna goda sallad tillsammans med moussakan. Du kan också öka lite på mängden ost och oliver. Jag tjatar igen: av fett blir du mätt.

(4 portioner)

  • 1 påse sallad
  • 4 mogna tomater
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 20 svarta oliver
  • 1 burk fetaost i tärningar
  • 4-5 msk Olivolja
  • 2 msk Vitvinsäger
  • Oregano efter smak

Lägg salladen i en serveringsskål. Tärna tomaterna och gurkan. Ta bort kärnhuset ur paprikan och skär paprikan i bitar. Skala löken och skiva tunt. Lägg tomater, gurka, lök, oliver, fetaost i skålen och tillsätt olivolja och vinäger. Rör runt och krydda med oregano.
Hämtad från Anna Halléns storsäljare LCHF för kvinnor 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera