God Jul från Cecilia!

Det är jag som är Cecilia och här tänkte jag bjuda på inspiration kring kost och träning! Träning är ett spännande ämne och jag kommer att skriva bland annat om praktiska träningstips, tips om vad du bör äta när du tränar samt erfarenheter från andra som tränar på LCHF-kost. Dessutom kommer du att få läsa om min egen träning. Precis som jag gillar tanken på naturlig mat, gillar jag också tanken på naturlig träning. Jag kan avslöja att jag är peppad att komma igång med stenåldersträning ute i skog och mark. Mer om detta inom kort!

När jag inte skriver blogginlägg jobbar jag som kostrådgivare och fyller mina dagar med bland annat kurser och föreläsningar om naturlig mat och lågkolhydratkost. Jag hoppas att du vill hänga med här på bloggen!

Mitt bästa julrecept har jag ärvt från min mamma som alltid har lagat LCHF-köttbullar utan att veta om det. De är förstås de godaste som finns och här är det enkla receptet:

  • 500 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 krm mald kryddpeppar

Hacka och stek löken mjuk utan att den får för mycket färg. Låt löken svalna något och blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Rulla köttbullar och stek i smör. Provstek gärna en liten köttbulle och smaka av hur mycket salt och peppar du tycker är lagom.

Det går alldeles utmärkt att byta ut nötfärsen mot blandfärs, och då tycker jag att det räcker med 2 dl grädde eftersom blandfärsen är fetare från början. Vem var det egentligen som kom på att man måste ha ströbröd i köttbullarna? Ägg tycker jag också är onödigt, köttbullarna blir ju jättebra utan!


När Cecilia Hedqvist inte skriver här, hittar ni henne på Plushälsa

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera