Hello world!

Hello world!

Karl Lindmark heter jag, och är en glad (blivande) systemvetare som bor nere i Umeå. Nu reagerar säkerligen ett par av er när ni läser "nere i Umeå", och vissa av er läsare därute kanske till och med försöker sig på att  komma på någon stad som befinner sig längre norrut än just björkarnas stad, självklart med varierande resultat. Oavsett om ni lyckades med det eller inte tänkte jag berätta för er hur det ligger till med detta.

En gång för länge sedan var jag nämligen en Luleåbo, och det var inte förrän för (snart) ett år sedan som jag flyttade ned hit till Umeå med min flickvän Elin. Ångrar jag mig? Absolut inte, om än man fortfarande saknar lillsta'n en aning!

Man skulle kunna se min roll här på hemsidan som en " go-to"-guy när Pia behöver en extra hand  till den tekniska aspekten av hemsidan... det övriga på sidan håller jag mig dock borta från för allas bästa, då jag vare sig har kunskap inom kost- eller rådgivningssektorn. 🙂

En av dom bästa sakerna kring julen? Ptja, jag har alltid varit svag för god mat och framförallt sötsaker, men nu i juletid trappas det suget upp en hel del då det finns så mycket gott att välja mellan. I år har jag dock tänkt hålla mig någorlunda i skinnet och har därför valt ut en specifik godsak som jag kommer att konsumera under denna högtid - ett ganska enkelt val då det alltid varit en klar favorit i mina ögon.

Nu vet jag faktiskt inte varför jag gillar just denna go'bit så mycket mer än alla andra saker som man kan tänkas vilja äta i gotteväg, men något speciellt är det allt med den. Kanske börjar du som läsare undra över vad det är jag pratar om för något gott, och upptäcker således att jag valt att inte nämna den vid namn - varför det må tro? Jo, jag tänkte nämligen se om ni törs gissa vad denna sirapssega, sockersöta lilla gräddtopp skulle kunna vara, och den som först gissar rätt får en fiktiv guldstjärna som personen ifråga kan stoltsera med bland de övriga individerna i kommentarsfältet!

Med det sagt önskar jag er på andra sidan skärmen en riktigt god jul, och självklart även ett gott nytt år. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Hello world!

 1. Profilbild

  Ethel Loberg

  Jag kan ta gift på att det finns fler städer norr om Umeå (Har inte kartan här)
  Nån gång på 90-talet fick jag möjligheten att besöka Vippa-Tore i Vippabacken, Över-Kalix.
  Nordligaste flygplatsen var i Piteå, därifrån till Kalix med buss där Norrlands "bert karlsson" Vippa-Tore Karlsson mötte upp med bil och det bar i väg till hans enorma stugby med loppisbod-caffè och egen glaskyrka med stor uppstoppad björn inuti. Och även till hans vackra hem blev jag inbjuden. Där i Ö-Kalix guideade mig Tore till massor av sevärdheter,

  så det så,
  God Jul från Bôrgvik i Värmland

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   God fortsättning Ethel!

   Jag har faktiskt ett svagt minne av just den uppstoppade björnen du nämnt ovan, men den händelsen ligger dessvärre för många år bakåt i barndomen för att jag ska komma ihåg någoting konkret. Dock misstänker jag att det (även för mig) var under mitten av 90-talet som det bar iväg dit till Vippabacken, tillsammans med min mor och faster... när jag väl tänker på det tror jag även att den sistnämnda personen påmint mig om utflykten nu på senare år!

   Kul med gamla minnen, låser upp ett par dörrar i hjärnkontoret som man annars inte skulle hitta igen nyckeln till. 🙂

 2. Profilbild

  Majoren

  Hmm Karl, kan det vara knäck du menar? själv är jag Knekt för livet!
  Appropå resor norrut, visst finns det städer norr om Umeå, man kan tex ta flyget till Kiruna och sedan åka bil söderut i 60 mil så hamnar man i Umeå, lite längre än sträckan Stokholm-Helsingborg...

Kommentera