Ugnspannkaka

Vad gör man om har två favoritrecept till ugnspannkaka? Jo, tar med båda. Här kommer ett med keso som är fantastisk gott. Ett annat  recept är Birgitta Höglunds och precis lika gott men helt annorlunda. Vilket blir din favorit? (Birgittas recept hittar du i Annas bok!)

  • 3 paket tärnad bacon
  • 8 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 250 gram keso
  • 150 gram gräddost

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bacontärningarna jämt fördelat i en långpanna. Klicka ut smöret i pannan. Sätt in i ugnen och låt baconet bli krispigt och knaperstekt. Tärna osten. Blanda ihop ägg, grädde och keson. Ta ut långpannan ur ugnen och fördela osttärningar på baconet och häll sen äggsmeten över. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun färg. Det tar ca 18-20 min. Servera med rårörda lingon.

Rårörda Lingon

  • 1 liter lingon
  • ½ dl honung

Rör samman lingon och honung i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur till nästa dag. Rör då och då, mosa lingonen lite med sleven. Häll upp på burk och förvara i kylen

Detta kan du förbereda: De rårörda lingonen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Anna Hallén 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera